Azt már több kutatás is alátámasztotta, hogy érdemes a lehető legszínesebben étkezni – és ez minden egyes fogásra igaz. Az eltérő színű ételek ugyanis általában felerősítik egymás jótékony hatásait!
A zöldségek, gyümölcsök színeiért a különféle pigmentek felelősek, amelyek bioaktív anyagokat tartalmaznak. Ezek az anyagok azok, amik kedvezően hatnak az egészségünkre és például aktívabbá teszik az antioxidánsokat, vagy támogatják a vitaminok felszívódását. Minél több színt tudsz felsorakoztatni a tányérodon, annál nagyobb az esélye annak, hogy a felhasznált alapanyagok támogatni fogják egymás hasznosulását, ezáltal pedig az egészségedet.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/5 Gyógyító színek
A különféle színű zöldségek és gyümölcsök célzottan támogatják egy-egy szervedet, vagy éppen a védekezőképességedet bizonyos betegségekkel szemben. Az alábbi felsorolás segít, ha kicsit tudatosabban szeretnéd összeállítani az étrendedet:
• Piros: szív és érrendszer támogatása
• Narancs: rákmegelőző hatás
• Sárga: ízületi védelem
• Zöld: méregtelenítő folyamatok, betegségmegelőzés
• Kék: jobb memória
• Lila: öregedésgátlás
• Fehér: immunrendszer erősítése
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha pl. fehér sörretek kerül a tányérodra, akkor azzal csak és kizárólag az immunrendszeredet erősíted, de ez az egyik kiemelkedő jótékony hatása a fehér élelmiszereknek.