A hűvösebb estéken nincs is jobb, mint egy forró leves, ami a testedet és a szívedet is megmelengeti! Ha te is készen állsz, hogy vége nagy kanállal kóstolj bele az őszi ízekbe, akkor válogass bátran a következő ötletekből – most 3 olyan ínyenc receptet hoztam neked, ami idényhozzávalókból készül, és biztosan a kedvenceid közé kerül, ha kipróbálod őket!
2/3 Fokhagymakrémleves friss kakukkfűvel és füstölt sajttal
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma (12-15 gerezd), 1 ek vaj, 1 ek olívaolaj, 1 tk citromlé, 1 csapott ek liszt, 7,5 dl alaplé, 200 ml főzőtejszín, friss kakukkfű, szerecsendió, egy marék reszelt füstölt sajt, só, fehér bors.
Elkészítés: Egy edényben olvaszd fel a vajat és adj hozzá egy evőkanál olívaolajat. Alacsony lángon párold puhára a felaprított vöröshagymát, majd azt ízlés szerint sózd meg. Ha megpuhult, dobd hozzá a szeletekre vágott fokhagymákat. (Tipp: Két darab fokhagymát reszelj le és tedd félre, mert később kelleni fog.) 5 perc párolás után szórd meg a hagymákat egy csapott evőkanál liszttel és keverd el. Ezután öntsd rájuk az alaplét és a tejszínt, majd ízesítsd a levest friss kakukkfűvel, sóval és fehér borssal. Takarék lángon főzd az egészet 15-20 percig, majd egy botmixerrel turmixold össze. Ezután helyezd vissza a tűzre, és reszelj bele egy kis szerecsendiót.
Adj hozzá a citromlevet, a két gerezd félretett reszelt fokhagymát és a füstölt sajtot. Főzd még tovább további 3-5 percig és friss kakukkfűvel és pirított ciabatta kockákkal tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!