Csak 5-ből 2 nő elégedett a nemi életével

Csak 5-ből 2 nő elégedett a nemi életével

Címlap / Szerelem / Szex / Csak 5-ből 2 nő elégedett a nemi életével

Éppen erről beszélgettünk az egyik barátnőmmel, amikor a kezembe akadt ez a kutatási eredmény. Ismét felbukkant az életében az egyik exe, akivel nem azért szakítottak, mert nem voltak tökéletesen egy hullámhosszon érzelmileg. Bár volt egy megoldhatatlannak tűnő nehézségük az életükben, azt gondolom, ha működött volna a szexuális életük, akkor átlendülhettek volna a holtponton. Azonban ez nem sikerült, és okkal.

Rendkívül különbözőek voltak az igényeik, mind a mennyiséget, mind a minőséget tekintve. 

Nehéz, sőt, időnként még kínos is tud lenni, amikor a partnerek őszintén beszélnek egymással a szexuális életükről. Ezt jól példázza az a tanulmány, amiben 2000 brit állampolgárt kérdeztek meg arról, mennyire elégedettek a szexuális életükkel. 

szexuális elégeedettség
AllaSerebrina/depositphotos.com

Kiderült, hogy túlnyomó többség komoly problémákkal küszködik a hálóban

Az Ann Summers által végzett kutatás szerint a megkérdezettek 81%-a nem érzi úgy, hogy kényelmesen, fesztelenség nélkül elmondhatná a partnerének, hogy nincs elég orgazmusa. Ennek ellenére a nők 42%-a állította, hogy teljesen elégedett az együttlétek után, míg a férfiak 52%-a mondta, hogy általában elégedett. Tehát nagyjából mindkét nem tagjai úgy érzik, hogy minden második együttlét sikerül annyira jól, hogy az okot adjon az elégedettség érzésére. 

Erre még akár azt is mondhatnánk, hogy nem olyan rossz arány, hiszen a hétköznapok nem feketék, vagy éppen fehérek. Sokszor vagyunk fáradtak, nyűgösek, feszültek és bizony nem mindig sikerült tökéletes hangulatot teremteni az együttlétekhez.

Az viszont szomorú tény, hogy a vizsgálatban résztvevő nők 20%-a nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem jut el a csúcsra az együttlétek keretein belül.

Hogy mit jelent ez számszerűsítve? A kutatók megpróbálták kikalkulálni a rendelkezéseikre álló adatok segítségével. Egy átlagos brit nő 1734 orgazmust hagy ki az élete során. Ezért nagyon nagy részt a nem megfelelő kommunikáció, az attól való félelem tehető felelőssé. 

Minden ötödik nő sosem beszél a szexuális életéről a partnerével

A mostani tanulmányból megtudhattuk azt is, hogy a megkérdezettek csaknem fele, 49% szeretkezik minden héten legalább egyszer. 19% pedig hetente két-három alkalommal bújik ágyba a kedvesével. Kiderült viszont az is, hogy a brit párok 10% teljesen szexmentesen tengeti az életét, azaz sosem fekszik le a szerelmével. Tízből egy pár!

Nem mindenki szégyellős, ha a szexuális életéről van szó. Bár sokaknak van fenntartása, 59% azt mondta, hogy még ha kínosnak is érzi magát a témát, valójában tud beszélni a szexuális életéről annak érdekében, hogy az jobb legyen. Ennek ellenére a nők 20%-a annyira kényelmetlenül érzi magát, hogy mint a forró parazsat, úgy kerüli a szexuális témát. Érdekes összefüggés, hogy az eredmények alapján éppen ennyien vannak azok is, akik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem élveznek el az együttlétek alatt.

A résztvevőket szexuális fantáziájukról is megkérdezték, amiben annyira nem tűntek fantáziadúsnak a britek. A legtöbben, 24%-ban arról fantáziálnak, hogy új szexpózt próbálnak ki. 20% pedig szeretné, ha bevetnének az együttlétek során egy-egy szexuális segédeszközt.

Ez egyébként a kutatások alapján valóban nagyban fel tudja lendíteni a hálószobában történteket, és nagyobb eséllyel juttatja csúcsra azokat a nőket, akik nehezebben élveznek el. A sikerre azonban sokan csak áhítoznak. Hiába mondta minden ötödik nő azt, hogy a szexuális játékszer bevetésére vágyik a leginkább, 37% úgy nyilatkozott, hogy soha, még egyedül sem használt ilyen kiegészítőt. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást