Te is érezted már azt, hogy valahányszor a kezedbe kerül egy zacskó sós perec, addig falatoznál belőle, amíg el nem fogy az egész? Miután pedig túl sok nátriumot fogyasztottál el egyszerre, rettenetesen szomjas leszel. Ez azonban hosszú távon egyáltalán nem egészséges. A sóval alapvetően nincs baj, de mint a legtöbb dolgot az életben, a legjobb sós falatokat is csak akkor élvezheted igazán, ha mértékletes vagy. Ehhez azonban az sem árt, ha hozzászoktatod az ízlelőbimbóidat az alacsonyabb só- és nátriumtartalmú ételekhez.
3/6 Kerüld el az ételek túlsózását
Sokan vagyunk, akik szinte mindent sóval főzünk, én pedig személy szerint arra is hajlamos vagyok, hogy még a kóstolás előtt is megsózzak egy ételt az asztalnál, főleg, ha nem én készítettem. Ez azonban egy kifejezetten rossz szokás, ezért már én is arra törekszem, hogy előbb kóstoljak, és utána is alaposan átgondolom, érdemes-e megsóznom az adott ételt. A só ráadásul nem minden, sok más sómentes fűszerrel is ízesíthetjük az ételeinket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!