Párkapcsolat / Szerelem

Biztos, hogy szerelmes vagy? Érzések, amik tévútra visznek

Biztos, hogy szerelmes vagy? Érzések, amik tévútra visznek

Ez a csodálatos érzés stabilitással, biztonságérzettel jár, miközben ad egy jóleső nyugalmat és még némi bátorságot is. Nem csoda, hogy sokan egyenesen szárnyra kapnak a szerelemtől és úgy érzik, mindenre képesek és mindenbe készek is belevágni, amit korábban halogattak. Ilyenkor ráadásul a problémák, nehézségek is kisebbnek tűnnek, hiszen ott a tudat, hogy már nem egyedül állunk a világban.

Azonban ezt az érzést nem csak a szerelem tudja nyújtani számunkra: gyakran hasonlót éreznek a gyermekek, akik tudnak és mernek a szüleikre támaszkodni, illetve bizonyos élethelyzetekben a rokonok, barátok is képesek lehetnek arra, hogy ilyesfajta biztonságérzettel lássanak el minket. Ez egyrészt jó hír, mert jól mutatja, milyen színesek az emberi kapcsolatok, másrészt viszont rossz, mert pusztán a stabilitás érzetétől még nem leszel szerelmes senkibe.

Barátság

A barátságot könnyű összekeverni a szerelemmel, hiszen időnként akár olyan heves érzelmek is kísérhetik, mint a párkapcsolatainkat.

Elég csak arra gondolni, miként érezzük magunkat egy kiadós veszekedés, nézeteltérés után, vagy milyen az, amikor a legjobb barátnőnk egyre több időt több az új barátaival… Nem is húzódik olyan széles mezsgye a barátság és a párkapcsolat között, azonban ami biztos: előbbiben nincs meg a szenvedély és az erős vonzódás.

Jó dolog, ha megértitek egymást, természetes a fizikai kontaktus és az őszinteség, valamint szégyellőségről szó sem lehet, de ez sajnos még nem szerelem. A legtöbb boldog kapcsolat egyébként idővel szinte barátsággá szelídül, de ha erős volt a szerelem, a vonzalom és a vágyakozás örökké megmarad.

Ugyanakkor nem meglepő, hogy a barátságot könnyű összekeverni a szerelemmel, főleg akkor, ha igazán jó és mély barátságról beszélünk.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást