Párkapcsolat / Szerelem

Biztos, hogy szerelmes vagy? Érzések, amik tévútra visznek

Biztos, hogy szerelmes vagy? Érzések, amik tévútra visznek

Féltékenység

Szintén gyakori érzelem a szerelem körül a féltékenység, ezért is van az, hogy sokan úgy érzik, teljesen belestek abba a személybe, aki miatt elkezdenek féltékenykedni. Pedig az igazság az, hogy a féltékenység nem más, mint puszta birtoklási vágy, amit megfűszereztek egy kis önbizalom-hiánnyal: ennek vajmi kevés köze van a szerelemhez.

Még az előző kapcsolatomban egyszer előfordult velem, hogy megtetszettem egy férfinak, aki nem volt rest ezt közölni velem. Az előtt fel sem tűnt, de miután megtudtam, mit érez irántam, elkezdtem foglalkozni vele.

Persze nem történt köztünk semmi, de érdekes volt megfigyelnem magamon, hogy a párkapcsolatok sokszor mennyivel jobban hatnak az egónkra, mint a valódi érzelmeinkre.

Ugyanis annak ellenére, hogy én elutasítottam a közeledését, mégis kicsit rosszul esett, mikor ő is továbblépett rajtam. Valami ilyesmiről van szó akkor is, amikor a féltékenységet szerelemként, vagy akár szenvedélyként azonosítjuk: könnyen tévútra csal bárkit ez az érzelmi zűrzavar.

Biztonságérzet

Amikor az ember viszonzottan szerelmes, akkor megszűnnek létezni a kétségei. Ilyen helyzetben pontosan tudjuk, hogy bármi is történjen velünk, nem kell egyedül megoldanunk a gondjainkat.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást