Három valódi karácsonyi csoda, ami a te szemedbe is könnyeket csal

Zabolai Margit
Írta: ,
Három valódi karácsonyi csoda, ami a te szemedbe is könnyeket csal

Vannak még csodák? Mi szeretnénk hinni abban, hogy legalábbis karácsonykor még igen! Az alábbi történetek pedig azt bizonyítják, hogy történnek még szívmelengető, józan ésszel nem megmagyarázható dolgok a világban. Mi nem bírtuk őket könnyek nélkül.

Sivatagi csoda

Arizona sivatagos része kies és elhagyatott, ahol csak a legritkább esetben sétálgat valaki jó szándékkal – az emberek többsége csak keresztülhajt a végtelen homoktengert átszelő utakon. 1931 karácsonyán a Stewart házaspár is hazafelé tartott, amikor az autójuk hirtelen defektet kapott. Míg a férj, Ed kereket cserélt, a feleség, Julia unalmában bolyongani kezdett a környéken. Néhány perc elteltével egy eldobott kalapdobozra talált, aminek kíváncsiságból leemelte a tetejét. 

Valószínűleg soha nem lepődött meg úgy még életében, mint amikor meglátta, mit rejt a doboz: egy egészséges, újszülött leánygyermeket hagyott valaki így a sorsára.

A pár természetesen azonnal a hatósághoz vitte a babát, akik a valódi szülőket ugyan soha nem találták meg, de a kislányt legalább sikerült örökbe adni – külön érdekesség, hogy bár 17 pár jelentkezett a „kalapdobozos babáért”, csak egyetlen házaspár jelent meg a meghallgatáson, akiknek a bíró azonnal oda is ítélte a kicsit. A baba a Sharon Elliott nevet kapta nevelőszüleitől, és felnőttként az űrprogramban kapott munkát – ami az 1930-as években, Arizonában nevelkedett nők közül viszonylag kevésről mondható el.

Kórházi csoda

2009 karácsonyán a Colorado Springs kórházban a Hermanstorfer házaspár azt gondolta, életük legkülönlegesebb karácsonyát élik éppen át, de ekkor még nem is sejthették, mennyire igazuk lesz. A kismamánál, Tracy Hermanstorfernél beindult a szülés, és bár eleinte minden rendben zajlott, a teljesen egészséges anyuka szíve egyszer csak hiperventillálni kezdett, majd teljesen leállt. Noha az orvosok mindent megtettek, a nő szívverését nem sikerült visszafordítani. Abban a pillanatban, amikor a csodálatos karácsonyi meglepetés rémálomba fordult, a doktorok úgy döntöttek, a kicsire kezdenek figyelni, és ha az anyát már nem lehet, legalább őt megpróbálják életben tartani. A baba azonban gyengén, alig érezhető pulzussal jött a világra – az orvosok a lassan teljesen összeomló édesapa kezébe adták a kicsit, hogy együtt tölthessék azt a néhány percet, ami jutott nekik. Halott felesége mellett állva, haldokló fiukat a kezükben tartva Mr. Hermanstofer valószínűleg már nem sokat remélhetett.

Ekkor azonban megtörtént a karácsonyi csoda: az anya szíve egyszer csak ismét verni kezdett. Néhány pillanattal később Mr. Hermanstoffer kezében a kisfia életében először vett egy nagy levegőt, a szívverése pedig normalizálódott.

Az orvosoknak a mai napig nincs magyarázatuk arra, mi hozhatta vissza a 4 perce halott anyát, és mi mentette meg a kisfiút, aki szüleitől később a Coltyn nevet kapta. Sem Tracynek, sem pedig a kisfiúnak nem lett semmiféle egészségügyi károsodása az eset után – lehet, hogy tényleg egy karácsonyi csoda mentette meg őket?

Megtaláltuk!

Akinek tűnt már el háziállata, az tudja, milyen pokoli kín az utcákat róni, éjjelente álmatlanul forgolódni, és azon rágódni, vajon jól van-e, éhes-e, fázik-e a kis élőlény, akire mindig úgy vigyáztunk.

2006 áprilisában, Coloradoban, Vonda Lundstrom hiába kereste Daisy-t, a terrierjét – a poszterek, felhívások, az utcák bejárása semmilyen eredményt nem hozott. Vonda végül kénytelen volt belenyugodni, hogy kedves barátját már soha nem látja viszont – azonban egy fél évvel később, karácsony napján megcsörrent a telefon. A hívás 2000 kilométerről távolabbról, Knoxville-ből, Tennessee államból érkezett. Egy nő a háza előtt egy rossz állapotban lévő terriert talált, és felhívta a nyakán lévő bilétán található telefonszámot. A kutya Daisy volt, Vonda elveszett terrierje.

Senki nem tudja, hogy a kis kutya vajon hogyan kerülhetett ilyen messzire, miként élte túl az utat és vajon hogyan is került pontosan az utcára, de miután a gazdi és a kis kedvenc hónapokkal később, minden remény elvesztése után ismét találkozhattak, néhányan biztosan erősebben hisznek a karácsonyi csodákban.

Forráscracked.com

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!