Ötletek szingliknek, hogyan vészeld át a Valentin-napot

Irimiás Alíz
Írta: ,
Ötletek szingliknek, hogyan vészeld át a Valentin-napot

Kép forrása: Toa Heftiba/unsplash.com

A Valentin-nap tökéletes kifogás arra, hogy megünnepeld magad. Racionálisan végiggondolva nem éppen a legjobb eset Valentin-napon szinglinek lenni. Ha azon kapnád magad, hogy irigyled a nem szingli barátnőd rózsacsokrát, vagy sóvárogva tekintesz a kollégáid asztalán sorakozó macikra és szívecskés bonbonokra, hidd el, ez teljesen rendben van. Mindannyian szeretnénk, ha valaki értékelne vagy szeretne bennünket. Jennifer Taitz klinikai pszichológus szerint az is, aki az egyszerű hétköznapokon amúgy jól érzi magát szingliként, meginog az önértékelése, amikor a körülötte élőket nyilvánvalóan csodálják és nagyra értékelik szerelmeik. 

Kal Visuals/unsplash.com

Nem kell tehát szégyenkezni, annak is lehetnek érzései, aki egyedül él. Ha nem szeretnéd fagyiba fojtani a bánatod, vagy társkereső oldalakat böngészve álomba sírni magad, íme néhány tuti tipp, hogyan töltsd tartalmasan, pompásan a Valentin-napot. Ezek egészséges, jópofa ötletek, amelyeket egyáltalán nem csak a szerelmesek napján gyakorolhatsz.

Nincs jobb egy kalandos, fordulatos, izgalmas társasjátéknál. A Catan, a Monopoly, az Activity, egy szókirakós játék vagy egy kvízjáték minden bizonnyal feldobja a hangulatot.

Ráadásul nem kell nagyon rákészülni: egy kis rágcsálnivaló és innivaló ha van otthon, már csak a jó társaság kell.

Bátran hívj meg barátokat, ismerősöket, sőt akár ismerős ismerősét is!

Ilyenkor igazán kellemes, új ismeretségek is születnek, és a társasjátékok kínálta váratlan helyzetek akár hosszú távú barátságokra is szert tehetsz.

Melyik szingli volna boldog, hogy akkor kellene a közösségi oldalakon végeláthatatlan számú rózsás, szívecskés, szerelmes bejegyzéseket olvasgatnia, amikor éppen azzal nem szeretne szembesülni, hogy neki senki nem küld ilyet?

A közösségi média a legmagabiztosabbakat is kizökkentheti a stabil lelkiállapotukból, ezért jobb, ha ezen a napon be sem kapcsolod a telefonodat.

A digitális detox-nap máskor is kitűnő lehet, ha magad mögött szeretnéd hagyni a gondokat egy rövid időre, hogy aztán újult erővel szállj harcba a problémák megoldásáért.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!