Minden idők legromantikusabb szerelmes levelei (+ pár tipp, hogy te is megírd a sajátodat)

Írta: ,

A technológia világában sokszor elfeledkezünk arról, hogy egy kézzel írt levélnél kevés dolog lehet szebb vagy személyesebb. Mindegy, hogy egy néhány soros üzenetet vagy több oldalas szerelmes levelet írsz, mindenképpen szép meglepetést szerezhetsz vele a kedvesednek, különösen Valentin-napon.

Hogyan fogj hozzá?

A psychologytoday.com cikke szerint a szerelmes levelek évszázadok óta léteznek, de irodalmi minőségükben valószínűleg a reneszánsz idején terjedhettek el. Ahogyan minden kapcsolat, úgy minden szerelmes levél is más és más, de abban megegyeznek, hogy segítenek nyitnunk az érzelmek és az intimitás felé, így segítségükkel intenzívebben fejezhetjük ki, vagy élhetjük meg a szerelmünket.

Szexi és szerelmes levelet pedig te is írhatsz, még akkor is, ha egyébként nem tartod jó tollforgatónak magad. A párod biztosan örülni fog a papírra vetett soroknak, és neked sem lesz nehéz dolgod, ha a következőket észben tartod:

 • Ne feledd, hogy a szerelmes levél célja az, hogy tudassa az érzéseidet, szórakoztató legyen, és segítsen jobban megérteni és kifejezni azt, amit a másik jelent a számodra. 
   
 • Képzeld el, hogy a megszólított személy veled szemben ül. Gondold át, mit szeretnél mondani neki!
   
 • Míg írsz, helyezz az asztalodra egy fényképet a szerelmedről, hogy mindig rá tudj pillantani, ha ihletet keresel.
   
 • Legyél becsületes és őszinte.
   
 • Írj tiszta szívből!
   
 • Írj listát arról, mi mindent szeretsz a párodban, és ezeket mondd el neki is a levélben.
   
 • Legyél játékos!
   
 • Használj olyan kifejezéseket és utalásokat, amelyek csak számotokra jelentenek valamit, vagy különös jelentéssel bírnak kettőtöknek.
   
 • Fejezd be a levelet valamilyen csábító fantáziával, leírással, vagy pikáns huncutsággal.
   
 • Hints egy kevés parfümöt a levélre.
   
 • Zárd le egy csókkal a borítékot!
   

Kép forrása: theloverspoint.com

Ihlet a legnagyobbaktól

Ha már minden megvan, és csak ihletet keresel, íme, a történelem legszebb, legszexisebb ismert szerelmes leveleinek első sorai – csak hogy tényleg hangulatba jöjj az íráshoz.

„Mikor legközelebb látlak, szerelemmel, cirógatással és örömmel borítalak majd el.” (Gustave Flaubert Louise Coletnek)

„Teljesen a hatalmad alatt állok. Tudom és érzem, hogy ha a jövőben bármilyen szépet és nemeset írok, akkor azt csak a szíved kapujának hallgatásával tehetem.” (James Joyce a feleségének)

„Még amikor az ágyamban fekszem is, gondolataid hozzád sietnek, örök szerelmem, most és mindörökké, örömben és bánatban, várva, hogy a Sors vajon meghallgatja-e imánkat.” (Beethoven)

„Te, Juliette-em, csodálatos voltál, mindezen sötét és bíbor napokon keresztül, ha szeretetre volt szükségem, te elhoztad nekem.” (Victor Hugo Juliette Drouet-nek)

„Kérlek, kérlek, ne légy ilyen szomorú! Hamarosan házasok leszünk, és akkor örökre vége ezeknek a magányos éjszakáknak! És addig is – szeretlek, szeretlek, a nap és éjjel minden egyes percében!” (Zelda F. Scott Fitzgeraldnak)

Szóval? Papír, toll, szép gondolatok – és már készülhet is a kedves meglepetés!