Apró, de kedves ötletek Valentin-napra

Írta: ,

A Valentin-nap pontosan az az ünnep, amire ebben a téli szürkeségben szükségünk van, de nem kell, hogy karácsony után megint leszívjuk a bankszámlát. Ezek a filléres, de kedves ajándékok is emlékeztethetik a párodat arra, hogy milyen fontos is ő a számodra.

Lekaparós kártya Kép forrása: notonthehighstreet.com

1/5 Lekaparós kártya

Akárcsak a lekaparós sorsjegyek, úgy működnek ezek a kis kártyák is, amelyeken a legegyszerűbb üzenet is sokkal kedvesebbnek hat, de írhatsz például egy hónapra elegendő kedvességet is kis szívecskékbe, amiből aztán a párod minden nap lekaparhat egyet az aznapi kedvességért.

Tervezd, és rajzold meg a saját kártyádat, írd fel az üzenetet, majd készítsd el a “kaparós” felületet. Ehhez egy rész mosogatószert keverj össze alaposan egy rész akril festékkel, majd ezzel fesd be a köröket vagy szívecskéket, és hagyd teljesen megszáradni.

A festéket ez után egy érme szélével a párod ugyanúgy le tudja majd kaparni, mint ahogy a sorsjegyekről is le lehet.

Szerelmi vallomás

2/5 Szerelmi vallomás

“Minden érzékszervemmel imádlak!” – áll a szerelmes kártyán, amit te magad is elkészíthetsz, vagy boltban kapható, kész kártyára is írhatod ezt az üzenetet. Az igazán kreatív rész ez után jön, ugyanis minden érzékszervnek megfelelően készítened kell egy kis dobozt, amibe a témának megfelelő ajándék kerül.

Hogy ez pontosan mi, az csak a kreativitásodon és a büdzséden múlik, a “szaglás” dobozába például finom parfüm, de egy illatgyertya is kerülhet, a “hallás” dobozába egy válogatás a kedvenc dalaitokból, vagy akár egy kedves, általad felmondott üzenet egy pendrive-on, az “ízlelésbe” csoki, az “érintésbe” testápoló, a “látásba” egy közös fotó, vagy egy póló, amiben szívesen látnád a másikat.

Engedd el a fantáziádat, akkor lesz igazán ütős a meglepetés, ha egyénre szabod, így akár DIY meglepi is kerülhet minden dobozba!

Szerelmes üzenet

3/5 Szerelmes üzenet

Ha igazán csak valami apró figyelmességgel készülnél, ami praktikus, mégis személyes, akkor egyszerűen dekorálj ki egy sima, fa csipeszt. Írd rá, hogy “üzeneted érkezett”, és a szétnyíló végekre ragassz egy összehajtott papírt, ami akkor nyílik ki, ha megnyomják a csipesz két szárát.

A borítékból előbukkanó levélpapírra kedves üzenetet írhatsz, ha pedig a csipesz hátuljára még egy darabka mágnest is ragasztasz, akkor a hűtőn aranyos, vagy éppen fontos üzeneteket is hagyhattok vele ezentúl egymásnak.

Minden alkalommal emlékeztetni fogja a párodat a kedves meglepetésre, akkor is, ha a belőle lógó papíron csak az van, hogy ”vegyél tejet”.

Édes kis semmiség Kép forrása: pnpflowersinc.com

4/5 Édes kis semmiség

A hagyomány szerint Valentin-napon nem feltétlenül csak a szerelmednek adhatsz ajándékot, hanem bárkinek, akit szeretsz, aki örömöt hoz az életedbe.

Családtagok, barátok is kaphatnak ebből az édes kis meglepetésből, de persze készítheted kizárólag a párodnak is: egy egyszerű muffint díszíts fel gazdagon, fantáziád szerint.

Ez után készíts neki csinos kis dobozt, és a tetejére, kis zacskóba töltsd a díszítő cukorkát, amivel a muffin tetején lévő habot megszórnád.

A zacskókra tehetsz kis kártyát, amire azt írod: “te vagy a cukor a süteményemen” – biztos, hogy ennyire édes üzenetet senki mástól nem kapnak a szeretteid.

Romantikus dekoráció

5/5 Romantikus dekoráció

Ha nem vagy egy ezermester, mégis valami személyessel lepnéd meg a párod, akkor készítsd el ezt a meglepetést: akár a Google Maps-et használva keresd meg, és nyomtasd ki azoknak a helyeknek a környékét, amelyek fontos szerepet töltöttek be a kapcsolatotokban, például, ahol először találkoztatok, ahol először randiztatok, vagy ahol összeházasodtatok.

Ez után a konkrét helyet a térképen egy kis szivecskével is megjelölheted, majd a képeket keretbe helyezve kész is van az egyszerű, mégis kedves ajándék.