5 ok, amiért jó, hogy van Valentin-nap

Írta: ,

A cinikus éned biztosan azt mondaná, milyen giccses ünnep, vagy minek külön megünnepelni a szerelmet, minden áldott nap együtt vagyunk stb. De hidd el, fontos, hogy legyen még egy nap az évfordulótokon kívül, ami emlékeztet arra, milyen szerencsés vagy! Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért a Valentin-nap jó hatással van a párkapcsolatokra még akkor is, ha valaki nem rajong érte!

Mert adni jó Kép forrása: bloglovin.com

1/5 Mert adni jó

Az ajándékozás egy kedves gesztus, ami biztosan örömet okoz a szerelmednek – ezért már megéri adni, nem igaz? A lényeg, hogy beszéljétek meg a barátoddal, hogy megünneplitek-e ezt a napot, hátha ő is meg szeretne lepni valamivel.

„Az ünnepek fontosak. Még akkor is, ha ódzkodsz a szíves bögrétől, a plüssállattól, vagy a képeslapoktól. Az ilyen rítusok abban segítenek, hogy egy pillanatra megállj, és átérezd, ki és mi igazán fontos számodra, mi képvisel értéket az életedben” – mondja Megyeri Zsuzsa Dóra pszichológus. 

Fixáljátok le, milyen típusú ajándékban gondolkodtok: tárgy, élmény, esetleg egy közös emléketek felidézése – mindegy, mi az, csak rólatok szóljon.

Feléleszti a lángot Kép forrása: classy-inthecity.com

2/5 Feléleszti a lángot

Mivel ezen a napon lehetetlen nem észrevenni, milyen ünnep is van, ezért még a legfeledékenyebb pasik is elsuttognak néhány bókot a szerelmüknek – akkor is, ha nem rajonganak a Valentin-napért.

Ha pedig programot is szerveztetek, újra úgy érezhetitek magatokat, mint az első randik egyikén.

Te kicsíped magad, ő virágot ad neked, az este végén pedig jöhet az összebújás...

Tökéletes alkalom a kezdeti lángolás felélesztésére!

Tökéletes apropó Kép forrása: classygirlswearpearls.com

3/5 Tökéletes apropó

„Az ideális persze az lenne, ha a párok kijelölnének maguknak minden héten egy "Valentin-napot", amikor közös programot szerveznek, legyen az egy séta vagy egy romantikus vacsora otthon" – mondja Megyeri Zsuzsa Dóra. "Sokan ezt azért nem teszik meg, mert elsodorja őket a munka, a tanulás vagy a gyereknevelés, pedig egy fontos kapcsolatot érdemes ápolni.”

Ha titeket is magával rántanak a mindennapok, ez az egy nap tökéletes apropó lehet arra, hogy végre elmenjetek kettesben egy étterembe, vagy hogy kivegyetek egy nap szabit, és egészet az ágyban töltsétek!

Közelebb hoz egymáshoz Kép forrása: oncewed.com

4/5 Közelebb hoz egymáshoz

Nem kell különleges programoknak és giccses ajándékoknak lennie ahhoz, hogy ez a nap elérje a célját.

Akkor is közelebb hozhat titeket egymáshoz, ha egyikőtöket sem hozza lázba ez a rózsaszín, vattacukros hangulat.

A romantikus pillanathoz már annyi is elég, hogy bekuckóztok a tv elé egy pohár borral, és együtt nevettek azon, hogy minden második csatornán a Szerelmünk lapjai megy...

Segít előrelépni Kép forrása: witneycarson.com

5/5 Segít előrelépni

Összehoz benneteket, mert éppen egy nehéz időszakon vagytok túl? Alkalmat nyújt arra, hogy végre tisztázzatok fontos, jövőtöket érintő kérdéseket, amiket eddig halogattatok? Bárhol is tart a kapcsolatotok, ez a nap segíthet előrelépni.

„Használd ki ezt a lehetőséget, és ha nem kedvedre való, hagyd a giccses ajándékokat – nem ezen múlik, sőt... Sokkal inkább arról van szó, hogy ezen a napon is kifejezheted a szeretetedet, a tiszteletedet a párod felé, és tudtára adhatod, hogy boldoggá tesz, hogy van neked” – tanácsolja a pszichológus.