Több a szex, de kevesebb az orgazmus? Meglepő tények a mai fiatalokról

Szőke Angéla
Írta: ,
Több a szex, de kevesebb az orgazmus? Meglepő tények a mai fiatalokról

Kép forrása: nd3000/Depositphotos.com

A szex orgazmus nélkül is lehet rendkívül élvezetes, de – valljuk be – mégis csak úgy az igazi, ha egy igazán egetrengető tetőpont a befejezés. Az ezredforduló után született nőkkel azonban ez sajnos egyre ritkábban történik meg, legalábbis ez idősebb generációhoz képest.

Egy szexuális segédeszközöket gyártó cég folytatott alapos kutatást a 18 és 70 év közötti emberek szexuális viselkedéséről, amiben 2100 fő vett részt. A felmérés meglepő eredményt hozott, ugyanis kiderült, hogy a kétezres év után született korosztály nőtagjai kétszer annyit szexelnek, mint a náluk idősebb generációk, ugyanakkor feleannyiszor jutnak el az orgazmusig.

Hogyan lehetséges ez?

Az ezrezdforulósok tehát kijelenthetjük, hogy kétszer annyit dolgoznak feleannyi kielégülésért. A 18 és 25 év közötti nők 39 százaléka – a kutatás szerint – legalább hetente kétszer él szexuális életet, de közülük mindössze 36 százalék állítja, hogy el is jut a csúcsig.

Összehasonlításképpen, a 45 év feletti hölgyek 63 százalékának van orgazmusa minden alkalommal, mikor szexel, így ez azt is mutatja, hogy az idősebbek jóval elégedettebbek a szexuális életükkel. Meglepő módon a 46 és 50 év közöttiek 16 százaléka találta úgy, hogy a szexuális életére 10-ből 10 pontot ad. Az 50 és 55 év közöttieknél ez az arány 14 százalék volt, ami szintén meglehetősen figyelemre méltó. A 25 év alattiak szegmense közül viszont mindössze 11 százalék adott maximális pontszámot az együttléteire, a 31 és 35 közöttieknél pedig szintén csak 10 százalék mondta ugyanezt. Tehát minél fiatalabbak a nők, annál elégedetlenebben szexuális együttléteik minőségével.

Mi lehet ennek az oka?

Talán az, hogy a fiatalok nem ugyanazt keresik a testi örömökben, mint az idősebbek. A kutatás ugyanis arra is kereste a választ, hogy mi az, ami a résztvevőknek a legtöbbet jelenti a szexszel kapcsolatban.

Míg az idősebb korosztály legtöbb tagja azt mondta, hogy a szex értelme nem más, mint a partnerrel való mélyebb érzelmi kötődés, a 25 év alattiak túlnyomó része – összesen 77 százalék – azt nyilatkozta erre, hogy mindössze jól akarják érezni magukat.

Lehet, hogy ez az oka annak, hogy ők kevésbé élvezik a szexet? 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!