Aki több emojit használ, többet is szeretkezik, egy kutatás szerint

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:

Kétféle ember van: az, aki írásos kommunikációjában sosem használ emojikat, és az, aki előszeretettel tűzdeli tele mondandóját velük. Természetesen különböző emotikonokat engedünk meg magunknak attól függően, kivel csetelünk, hiszen ha a főnökünk, vagy nagynénink ír nekünk sms-t, bizonyára nem fogunk nekik visszaküldeni egy sor bolondos fejecskét. Mikor viszont barátainkkal, vagy szerelmünkkel értekezünk online, akkor szabadon válogathatunk a több száz, kifejezőbbnél kifejezőbb emoji között, amikkel egészen pontosan árnyalhatjuk mondanivalónkat.

Vannak emberek, akiket kifejezetten idegesítenek a szmájlik, míg mások el sem tudják képzelni a csetelést nélkülük. Utóbbi csoport pedig egy új kutatás szerint többet szexel, mint az emojikat mellőző társaik. Nézzük, mi lehet az összefüggés a szmájlik és a szexuáális aktivitás között.

1. A kutatás nagyszabású volt

A patinás Kinsey Intézet végezte a felmérést, ötezer résztvevővel, amit aztán további 280 alannyal folytatott egyéb kutatások kimenetével is összevetettek. Az eredmények őket is meglepték, annyira egyértelműek voltak. Az ötezer résztvevő csoportja amerikai szinglikből állt, akiknek többféle témával kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk, amik között szerepeltek szexuális életük és emoji-használatuk gyakoriságát illető témakörök is.

2. Egyértelmű volt az összefüggés

A két kutatás szereplőinek többek között olyan kérdésekre kellett választ adniuk, mint például milyen gyakran randiznak, a randi partnerekkel hányszor jön össze egy második találkozó, milyen gyakran csókolóznak a randik végén és a randijaik milyen gyakorisággal végződnek az ágyban. Azok az emberek, akik ebben a témakörben „sikeresebbnek” bizonyultak, kiderült, hogy nagyobb eséllyel tartoznak a rendszeres emoji-használók közé.

3. A titok nyitja a kommunikáció

A felmérésről tanulmány is készült, melyben a szakemberek megállapították, hogy „napjaink modern világában a kapcsolatot keresők gyorsabb és lényegre törőbb módon kell, hogy kommunikáljanak.” Az emotikonok lehetővé teszik, hogy az illető kedvére árnyalhassa közlendőjét, például egy mondat komolynak hangozhat, de ha mögé biggyesztünk egy „nyelvkinyújtós” emojit, akkor egyből látszik, hogy mindössze szarkazmusról van szól.

A flörtölést is megkönnyítik a szmájlik, hiszen egy ártatlannak tűnő mondatot is kihívóan kétértelművé változtathat egy kacsintós arcocska.

Az kacérkodós emojikkal operáló emberek kommunikációja hatásosnak bizonyul annak érdekében, hogy a partnerek gyorsabban jutnak el az ágyig.

4. Az emoji-ellenesek sivárabban csetelnek

Az emotikonok használata nemcsak a romantikus kapcsolatok kialakításánál nyújt segítséget. A Kinsey Intézet kutatásában résztvevő emberek közül csaknem negyven százaléka mondta, hogy egyáltalán nem használ semmiféle szmájlit. Ez a szám olyan magas, hogy akár azt is gondolhatnánk, hogy a válaszadók nem voltak őszinték (vagy csak ilyen sok unalmas ember jár közöttünk?

A résztvevők 30 százaléka állította, hogy nem túl gyakran, másik 30 százalék pedig azt, hogy állandóan használ emojikat írásos kommunikációjában. 

5. Az emoji hasznos

Az a harminc százalék bizonyult a legaktívabbnak kapcsolati és szexuális téren, amelyik rendszeresen tarkította szmájlikkal a mondanivalóját. Ezek a mókás kis figurák nemcsak a mondatainkat árnyalják és töltik meg több élettel, hanem azt is mutatják, hogy nem vesszük magunkat túl komolyan. Aki úgy érzi, túl komoly vagy öreg az emojik használatához, az felejtse el, hiszen a szmájli-jelenségnek csak előnye van. Nem az a cél, hogy minden leírt szó vagy mondat után két sornyi vigyorgó fejecskével terheljük cset-partnerünket, de egy-két jól megválogatott ikonka jól jöhet a beszélgetés könnyedebbé tételéhez.

Képek forrása: Rawpixel/Depositphotos.comkarrastock.gmail.com/Depositphotos.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!