7 tévhit a biztonságos szeretkezésről

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 tévhit a biztonságos szeretkezésről

Vécéülőkétől nemi betegséget kaphatsz? Menstruáció alatt védett vagy? A fogamzásgátló hizlal? – ehhez hasonló mítoszokat cáfolunk meg, hogy tudd, mikor kerülhetsz bajba.

A fogamzásgátló hizlal?

Sokan azért félnek a tabletta szedésétől, mert a régi típusú fogamzásgátlók úgy befolyásolták a hormonháztartást, hogy valóban súlygyarapodáshoz vezethettek.

A mai antibébik és a hízás között azonban semmilyen orvostudományi kutatás nem bizonyított közvetlen összefüggést.

A hiedelem alapja, hogy stabil párkapcsolatban az ember hajlamos kevésbé figyelni a külsejére, jókat enni a kedvesével, így a tabletta szükségessé válásával párhuzamosan jó néhányan egészségtelen életmódba kezdenek.

Az első alkalom kockázatmentes?

Fiatal lányok körében népszerű a hiedelem, miszerint a szüzesség elveszítésekor nem kell nemi betegségektől és terhességtől tartani. Az önnyugtatásnak azonban semmi alapja: éppen olyan következményekkel járhat az első alkalom, mint az utána következő többi.A nemi szervek egészségének alapja a higiénia.

Ám ha nem a megfelelő módon próbálod ezt biztosítani sokat árthatsz magadnak! A hüvelyöblítés például kifejezetten káros, hiszen felborítja a hüvelyflóra egyensúlyát, szabad utat engedve a kórokozóknak.

Intim lemosót sem muszáj használnod: a legpraktikusabb, ha naponta egy-két alkalommal, tiszta, langyos vízzel tisztítod az intim területet.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján