Természetes, hormonmentes védekezési módszerek - ezt kell tudnod róluk!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság egyre nagyobb közkedveltségnek örvend minden, ami természetes és hormonmentes, s ebből nem maradhattak ki a különféle védekezési módszerek sem. De mit válassz, ha még óvszerrel sem rontanád el a szeretkezések hangulatát?

Megszakításos együttlét Kép forrása: getaddicted.net

Az első és egyben legismertebb természetes védekezési módszer a megszakításos közösülés.

De mikor javasolt számotokra ez a lehetőség? Nos, akkor, ha kellően tapasztalt, megbízható a partnered és akkor, ha egyáltalán nem gond, ha mégis bővül a család. Egyesek éveken, évtizedeken keresztül védekeznek ezzel a módszerrel, de nem mindegy sem az életkor (mekkora a megtermékenyítő képesség), sem az, milyen sűrűn bújtok ágyba (minél ritkábban, nyilván annál kisebb eséllyel leszel várandós).

A megszakításos közösülést mindenképpen érdemes más praktikákkal is összehangolnotok, mert önmagában ez a módszer egyáltalán nem megbízható.

Persze, ha csupán néhány hónapot nyernétek magatoknak a családalapítás előtt, vagy egyszerűen a vakszerencsére bízzátok az utód érkezését, akkor ez a kiváló lehetőség számotokra. 

Naptármódszer Kép forrása: flickr, maud chalard

A leendő kismamák életében nagyon is jól ismert technika a naptármódszer, ami a termékeny napok kiszámítását jelenti.

Amikor a védekezést helyezed előtérbe, akkor éppenséggel kerülnöd kell az ovuláció környékére időzített szeretkezéseket, míg családalapítás céljából éppen ezeken a napokon érdemes aktivizálnotok magatokat.

Nagy buktató, hogy nem feltétlenül lesz minden hónapban ugyanannyira pontos a menstruációd, tehát könnyen lehet, hogy a termékeny napjaid észrevétlenül is eltolódnak.

Viszont, ha gyakorlatilag órára pontosan jelentkezik a vérzésed, illetve a naptármódszert kombináljátok a megszakított közösüléssel, akkor igen kicsi eséllyel eshetsz teherbe.

Azonban a lehetőség itt sincs kizárva, ahogy a mesterséges védekezési technikákat illetően is van hibaszázalék, a természetes módszereknél ez az arány még nagyobb.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019