5 tabu a hálószobában, amire nemet kell mondanod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 tabu a hálószobában, amire nemet kell mondanod

Azt mondják, egy igazán jó kapcsolatban nincsenek tabuk, és ez igaz is lehet, abban az értelemben, hogy bármiről lehet, sőt sokszor kell is beszélni. Az alábbiakra azonban jobban teszed, ha nemet mondasz, mindegy, hogy csak egyéjszakás kalandról, vagy tartós szerelemről van szó.

Szex, amihez nincs kedved

Csak azért, mert kapcsolatban éltek, vagy mert korábban már lefeküdtetek egymással, még nem jelenti, hogy bármelyikőtöknek is kötelessége lenne, hogy megismételje az aktust, amikor csak a másiknak kedve van hozzá.

Ha nincs kedved a dologhoz, finoman, de határozottan mondj nemet.


Nem szexeltek? Íme, a lehetséges okok!


Statisztikai adatok szerint a nemi erőszakok, szexuális zaklatások többségét nem idegenek követik el, a nemi erőszak egy kapcsolatban is lehetséges, amikor a partnered úgy gondolja, joga van érvényesíteni az akaratát, akkor is, ha a te vágyaid mást diktálnak.

Soha ne mondj igent a szexre csak azért, mert valaki nyomást gyakorol rád!

Bevonni valakit, aki nem tud dönteni

Arról természetesen nem is kell beszélnünk, hogy szigorúan tilos például egy kiskorút bevonni az együttlétbe, aki még nincs tisztában a cselekedetei súlyával.

Ugyanígy tilos azonban a szex akkor is, ha az egyik fél nem képes tiszta döntéseket hozni, mert például valamilyen szer, vagy alkohol hatása alatt áll.

Míg idehaza a nőjogi szervezetek azt igyekeznek elfogadtatni, hogy a nem igenis nemet jelent, addig nyugaton már inkább azt mondják: az igen jelent igent!

Ha pedig valaki - legyen az férfi vagy nő - nem elég tiszta tudatú ahhoz, hogy józan és felelős döntést hozzon, és szabad, tiszta akaratából egyezzen bele az együttlétbe, akkor ott megálljt kell parancsolni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba