Az 5 leggyakoribb tévhit a szüzességről – Ideje végre tisztázni őket

Sándor Alexandra
Írta: ,
Az 5 leggyakoribb tévhit a szüzességről – Ideje végre tisztázni őket

Több sebből vérzik a magyarázat, miszerint a szüzesség elvesztése nem más, mint a szűzhártya átszakadása. Íme, a legelterjedtebb mítoszok, amelyeket lépten-nyomon hallhatunk – és a cáfolatuk!

Vagyaim.hu Black Friday
„Az első alkalommal nem kell védekezni.”

Az elején már tisztáztuk, hogy többféle szüzességről beszélhetünk – a vaginális mellett orális és anális értelmezésről is. A kockázatok ennek függvényében változnak, ám mindnél közös, hogy muszáj védekezni.

Noha nem kívánt terhesség csak hüvelyi úton következhet be, a petting is veszélyt jelent, amennyiben ondó jut a hüvelynyílás közelébe.

Már az előváladék is tartalmazhat megtermékenyítésre alkalmas ivarsejteket, tehát az óvszer felhúzásának az események legelején jön el az ideje.

Anális szexnél a fokozott fertőzésveszély és a higiéniai okok miatt ajánlott az óvszerhasználat. S bár kevesen tudják, de az „orálozástól” HPV-vírus juthat a szádba, amitől jelentősen megnőhet a száj- és torokrák kockázata. Az ízesített kondom kellemes megoldást nyújthat a megelőzés dilemmájára.

Te bedőltél valamelyik tévhitnek a szüzességgel kapcsolatban? Ez egyáltalán nem ciki – a lényeg, hogy most már tisztán látod a dolgokat!

„A szüzesség fogalma objektív.”

Nem, nem az! A szüzességet csak különböző nézőpontokból megközelítve lehet behatárolni, melyek közül egy sem tekinthető egyetemes igazságnak.

Noha a klasszikus definíció szerint az számít szűznek, akinél még nem történt hüvelyi behatolással járó aktus, manapság érdemes átértékelni a dolgot.

Az említetten kívül ugyanis még számos érintkezési fajta létezik, amelyek gyakorlása éppolyan messzire visz a szüzességhez társított ártatlanságtól, mint annak az „elveszítése”.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hetero-, a homo- és a biszexuálisok között is szép számmal akadnak olyanok, akik egyáltalán nem kívánják a behatolással járó szexet – akkor ők vajon egész életükben szüzek maradnak?

Úgyhogy amikor a szüzességről csevegsz, kénytelen vagy egyeztetni a beszélgetőpartnereddel, különben félreértés lehet a vége!

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)