Így lesz ismét szuper a szex: 7 éjszaka alatt visszahozhatod a tüzet a terapeuta szerint

Schuster Borka
Írta: ,

A mézeshetek idején a legtöbb pár alig tud betelni egymással. Aztán, ahogy a kapcsolat egyre stabilabbá, a közös élet pedig egyre megszokottabbá válik, a szenvedély is visszaszorulhat. Ezt tapasztalta Lisa Thomas párkapcsolati terapeuta is a saját férjével.

A Psychology Today szerzője őszinte cikkben számol be arról, hogy sok évnyi házasság után a férje elé állt, és őszintén bevallotta: nem boldog a szexuális életükkel. Míg a férj úgy érezte, nincsenek együtt eleget, a feleség úgy gondolta, hogy számára az intimitás kielégítő, viszont nem érez vágyat több testiségre.

Mivel mindketten szerették volna megőrizni a házasságot, ami már annyi mindenen keresztül ment – a kisfiukat nem sokkal korábban diagnosztizálták egy kromoszóma rendellenességgel, ami az intellektuális képességeit befolyásolja – Lisa terapeuta üzemmódba kapcsolt, és elhatározta, hogy mindazt, amit képzése során a szexuálpszichológiáról tanult, felhasználja a saját kapcsolata megmentése érdekében is.

A terápia, amit felírt maguknak, látszólag egyszerű volt: hét egymást követő napon, minden nap legalább egyszer szerelmeskedniük kellett, noha mindketten tudták, hogy ilyen az addigi kapcsolatukban, még a korai, nagyon lelkes fázisban sem volt.

A kivitelezés Kép forrása: bezikus/depositphotos.com

Bár maga a recept egyszerűnek látszik, a terapeuta arról is őszintén beszámolt, hogy az egy hetes szexsorozat persze cseppet sem ment olyan könnyen és simán, mint ahogy egy pornófilmben mondjuk elképzelnénk.

A párosnak csapatként kellett dolgoznia, be kellett segíteniük egymásnak például a házi munkában ahhoz, hogy lefekvés előtt egyikük se legyen a végletekig kimerülve, és, hogy az alvás előtt valóban jusson egy kis idejük egymásra is.

A kitüntetett hetet természetesen egy őszinte beszélgetés is megelőzte, amiben mindketten nyíltan beszéltek arról, hogy milyen együttlétre vágynak, mi az, amit szeretnének, sőt a szexuális játékszerekről is nyíltan beszéltek. A cél tehát nem csak annyi volt, hogy hét napon keresztül szexeljenek, hanem az, hogy ez jó szex is legyen.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba