Szex menstruáció alatt? Minden, amit erről eddig féltél megkérdezni

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:

Ki mondta, hogy menstruáció idején nem ajánlott a szex? Szexuális vágyainkat nem tudjuk kikapcsolni a menzesz alatt sem, így természetes, hogy akkor is megkívánjuk partnerünket. Ha esetleg téged zavar és ilyenkor nem szeretsz összebújni senkivel. az szíved joga, de ha csak az tart vissza, hogy szégyelled magad a pasid előtt, akkor megnyugtatlak: a férfiak elsöprő többségét egyáltalán nem érdekli. Amelyiket pedig mégis, attól menekülj, amerre látsz, mert az élet minden terén ilyen elviselhetetlenül finnyás lesz és jobban jársz nélküle. Nézzük, mit kell tudnunk a menstruáció alatt történő szexuális együttlétekről.

1. Ne csodálkozz, ha jobban kívánod a szexet a vérzésed alatt

Sok nőnek ovuláció alatt - vagy közvetlen peteérés előtt - az egekbe szökik a libidója, ebben semmi szokatlan nincs, hiszen a hormonok összevissza hullámzanak. Ha aggódsz az lepedő miatt, akkor tegyél magatok alá egy sötét törölközőt, vagy ilyenkor eleve húzz fekete ágyneműt, az még szexi is. Ebben az időszakban a zuhanyzó is remek hely egy kis romantikára és ott még takarítanod sem kell utána. 

2. Az orgazmus hatásosan csillapítja a fájdalmat

A menstruáció a legtöbb nő számára nem egy kellemes élmény, sőt, egyesek számára kifejezetten nagy fájdalmakkal jár. A görcsök ellen segít a gyógyszer, vagy egy meleg fürdő, de a leghatásosabb - és legtermészetesebb - gyógyír egy kiadós orgazmus.

Ilyenkor ugyanis annyi dopamin szabadul fel, hogy nemcsak a fájdalom múlik el, de a levertség érzése is.

Ha nincs lehetőséged partnerrel összebújni, az is remek megoldás, ha a vibrátorod hívod segítségül. 

luckybusiness/depositphotos.com

3. Vigyázz: terhesség ellen nem véd!

Nagyon sok baba született már annak a tévhitnek köszönhetően, hogy ilyenkor nem eshetnek teherbe a nők. Az igaz, hogy ilyenkor kisebb az esély a teherbe esésre, de ha biztosra akarsz menni, ne feledkezz meg a fogamzásgátlásról. A fogantatás valószínűsége attól függ, milyen hosszú a menstruációs ciklusod. A sperma ugyanis akár öt napig is életképes benned, tehát ha rövidebb a ciklusod, még simán megtermékenyítheti a petesejtet, főleg akkor, ha a menzeszed vége felé történik az aktus, és korán ovulálsz.

Az is előfordul, hogy az emberek egy enyhe pecsételő, ciklusok között vérzésre hiszik, hogy menstruáció. Azt is meg kell említenünk, hogy a menzesz nyilvánvalóan a nemi betegségek ellen sem nyújt védelmet - elképesztő, de sajnos ez is egy tévhit - sőt, ilyenkor fokozott veszélynek vagy kitéve ebből a szempontból. 

4.  Nem kell síkosító

Meglepően sok nőnek jelent problémát az, hogy nem elég nedves szex közben és az is, hogy irritálja őket a síkosító, sőt, egyesek komoly allergiás tüneteket produkálnak tőle. A menstruáció ezt a gondot is megoldja, ilyenkor ugyanis nem sima vér távozik belőled, hanem endometriális sejtek is, amely sűrű, csúszós nedvet eredményez. Mondhatni organikus anyag, amire egészen biztosan nem leszel allergiás. 

5. Fejfájásra is jó és a ciklust is lerövidíti

A filmekben visszatérő jelenet hogy a nőnek azért nincs kedve szexelni, mert fáj a feje. Pedig a valóságban pont akkor érdemes igazán ágyba bújni, hiszen nemcsak a menstruációs görcsök, hanem mindenféle fájdalom ellen hatásos a szex.

Még egy remek hatása az, hogy lerövidíti a menzeszt, hiszen az orgazmus alatt összehúzódó izmoknak köszönhetően hamarabb kiürül a méh tartalma.

Ilyen sok előnye van a szexnek menzesz alatt, tehát ne hagyd, hogy a menstruációd gátat szabjon a szexuális életednek "azokon a napokon".

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!