Fejleszthető-e a szex egy párkapcsolatban? Olvasóinkat kérdeztük

Írta: ,

Vannak, akik szerint a jól működő szexen alapszik a párkapcsolat, mások úgy vélik, ha megvan az összhang a mindennapokban, ez is tanulható, fejleszthető. Vajon tényleg időt kell hagyni az összecsiszolódásra, vagy ha két ember összeillik, már az elején klappolnia kell mindennek? Olvasóink erről is elárulták a véleményüket!

Nati (33), fogorvos Kép forrása: tumblr

1/5 Nati (33), fogorvos

„Mindenképpen! 20 és 28 éves korom között volt egy barátom, tulajdonképpen minden tapasztalatomat mellette szereztem. Előtte a gimis barátommal szexeltem háromszor, szóval nem voltam túl jártas a dologban.

Amikor megismerkedtem a férjemmel, az elején nem ment jól a szeretkezés. Mindent úgy csináltam, ahogy a volt pasim szerette, és bármennyire is érett voltam korban, szerencsétlenkedtem, mint egy kislány.

Kellett pár hónap, mire összeszoktunk, de azóta perfekt minden az ágyban!”

Petra (32), újságíró Kép forrása: theblissfulmaven.com

2/5 Petra (32), újságíró

„Valamennyire rá lehet vezetni az illetőt bizonyos dolgokra, de összességében vagy megvan az összhang, vagy nem.

És erre egy nagyon jó saját példám is van: évekig éltem együtt egy férfival, akivel a szex közepes volt, de amúgy jól elvoltunk.

Akármennyit próbálkoztunk, nem jött össze a baba, pedig mindketten makk egészségesek voltunk.

Később szakítottunk, mert valahogy hiányzott az a kis plusz, nem csak a szexből, de a kapcsolatunkból is.

Aztán megismerkedtem az Igazival, akivel minden szuper, és 4 hónappal a megismerkedésünk után teherbe is estem. Egyszerűen vannak, akik összepasszolnak, és kész!”

Andi (27), személyi edző Kép forrása: tumblr, thecolorsofmymind

3/5 Andi (27), személyi edző

„A szex abszolút fejleszthető.

Rengeteg mindent lehet tanulni, tanítani a másiknak, és természetesen két embernek össze is kell csiszolódnia.

Ez nem úgy megy, mint a filmekben, hogy az asztalra dob a srác, és minden megy elsőre, ahogy a nagy könyvben meg van írva!”

Vera (28), üzletvezető Kép forrása: weheartit.com

4/5 Vera (28), üzletvezető

„Volt néhány szexuális kapcsolatom, mielőtt megismerkedtem a mostani párommal. Korábban is hittem, hogy szerelmes vagyok, de nála tudtam meg, mi ez az érzés valójában.

Szóval, amikor először szexeltünk, olyat éltem át, amit előtte soha! Bár bénáztunk, mert nem ismertük egymás testét, olyan intenzív érzelmek szabadultak fel, amit vele éreztem először.

Talán kislányosan hangzik, de ha két ember igazán szerelmes egymásba, akkor csak jó lehet a dolog. Ha nem, akkor fölösleges is erőltetni!”

Roni (29), webdesigner Kép forrása: okchicas.com

5/5 Roni (29), webdesigner

„Fejleszteni lehet, de csak akkor, ha van egy erős alap. Fontos, hogy a pasiban meglegyen néhány olyan tulajdonság, ami a jó szexhez kell: figyelmesség, kreativitás, határozottság. Ha tiszteljük és vonzónak találjuk a másikat, bármilyen kezdeti esetlenégből jó szex lehet a végén.

Nem szabad feladni az elején, az egészen biztos. Sajnos sok férfinál az a baj, hogy önző, és csak a saját kielégülésével foglalkozik. Így pedig fejleszteni, fejlődni sem lehet.”

Neked is van erről véleményed? Írd meg nekünk!