Szex extrákkal – Az 5 leggyakoribb fétis

Írta: ,

„Nincs a szexben semmi mocskos, kivéve, ha nagyon jól csinálják” – mondta Woody Allen, és lássuk be, van, aki nem éri be a jó öreg misszionárius pózzal. De mivel boldogítják magukat a legtöbben, amikor extra izgalomra vágynak? Megsúgjuk neked!

Mi a fétis? Kép forrása: notey.com

1/6 Mi a fétis?

Valódi jelentésében akkor beszélhetünk fétisről, ha egy bizonyos cselekvés, tárgy vagy testrész keltette inger nélkül valaki nem képes a szexuális kielégülésre.

Sokszor azonban a szexuális fantáziákat, preferenciákat is fétisnek hívja a köznyelv, így most mi is ebben a szürke zónában mozogva, nem orvosi értelemben vettük a fétist, és eszerint válogattuk össze a leggyakoribb fantáziákat, melyek népszerűségéről a felnőtt oldalak keresőszavai és a szexuális játékszerek árulkodnak.

Lehet, hogy valamelyik neked is megtetszik, és ha a partnered is benne van, akár egy esélyt is adhattok a dolognak, hiszen egyikben sincs semmi rossz.

2/6 Fenekelés

A fenekelést nem csak a kivitelező élvezi, sokan fantáziálnak arról is, hogy őket fenekelik el. Az enyhe fájdalom és a szexuális izgalom összekötése nem újkeletű dolog, de a puszta dominanciánál is többről van itt szó, amit sokan szintén izgatónak találnak.

A pszichológiai hatás mellett azonban a fenekelés testi izgalmakat is tartogat: a fenék és a comb találkozásánál ugyanis rendkívül érzékeny terület található, ami sokak számára erogén zóna.

A megfelelő erejű nyomás vagy simogatás hatására pedig könnyen izgalomba jöhetnek azok, akik élvezik a szóban forgó terület kényeztetését.

Kukkolás és exhibicionizmus Kép forrása: hrlavitaebella.tumblr.com

3/6 Kukkolás és exhibicionizmus

A Caroline Institute felmérése szerint háromból egy ember élvezi, ha másokat nézhet valamilyen szexuális tevékenység közben, vagy ha ő az, akit figyelnek. Ezzel pedig a kukkolás és az exhibicionizmus a legnépszerűbb fétisek közé tartozik.

A mindent a szemnek, semmit a kéznek érzése sokakat lázba hoz, úgy érezhetik, hogy valamilyen titkos, tabudöntögető dolgot művelnek, és ezt nagyon izgatónak találják.

Bár a nyilvános szex vagy meztelenkedés illegális, ha ezt találod izgatónak, ehhez is megvannak a megfelelő klubok és bárok, ahol kiélheted a hajlamodat. De akár az otthoni sztriptíz, vagy egy nyitva „felejtett” fürdőszobaajtó is felfrissítheti a szexuális életeteket.

4/6 Bőr és latex

A bőr vagy latex fétis élvezői izgatónak találják, ha partnerük, vagy ők maguk egy bizonyos anyagot viselnek. Azon túl, hogy a szűk, a test vonalait követő ruhák önmagukban is szexisek lehetnek, a fétis követője akár a bőr vagy a latex illatát, tapintását is izgatónak találhatja.

Hogy a fétis mennyire népszerű, jól mutatja: ha bármelyik szexshop kínálatát végiggörgeted, a testre simuló, fekete kezeslábasok mellett mindenhol akad például cicajelmez, vagy épp szexi bőr bikini, de olyan is van, aki a vegyvédelmi ruhának is beillő szerelést tartja izgatónak.

Ízlések és pofonok, ugyebár.

Szerepjátékok Kép forrása: alovefortights.tumblr.com

5/6 Szerepjátékok

A szexuális szerepjátékok során az egyik vagy másik fél úgy viselkedik, mintha valaki más lenne. A fantázia segíthet abban, hogy közelebb kerülj egy meg nem élt, vagy egyébként tiltott szexuális kapcsolat beteljesedéséhez, de olyanok is vannak, akiket az izgat fel, ha ők maguk bújhatnak valaki más bőrébe.

Míg vannak, akik kifejezetten egy titkos vágyat élnének át a partnerükkel, és ezért arra kérik, hogy öltözzön titkárnőnek vagy ápolónak, akadnak, akik más bőrébe bújva, egy szerepet játszva könnyebben élnek meg olyan vágyakat, amiket egyébként szégyellnének, vagy tabunak gondolnának.

6/6 Dominancia és alárendeltség

A dominanciát és az alárendeltséget a legtöbben a BDSM-mel (az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés – a szerk.) hozzák összefüggésbe, de természetesen ezúttal is nagyon széles spektrumról van szó. A fétis az egyszerű kikötözéstől, piszkos beszédtől kezdve egészen szélsőséges formákat is ölthet, amikor a párok valóban a megalázásban és fizikai fájdalomban lelnek szexuális örömet. A kulcs itt is a kölcsönös beleegyezésben van. Ha érdekel a BDSM világa, érdemes apró lépésekben kezdeni, és mielőtt túlságosan belelendülnétek, megbizonyosodni arról, hogy csakis olyan dolgok történnek, amelyek mindkét félnek örömet és kielégülést hoznak. Ha ez megvan, és megállapodtatok egy biztonsági szóban is, amit kiejtve azonnal leállíthatja bármelyik fél a játékot, bátran kísérletezzetek!