A szakítás határára kerültetek, ha magatokra ismersz ebben az 5 szituációban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A szakítás határára kerültetek, ha magatokra ismersz ebben az 5 szituációban

Kép forrása: unsplash.com

A szexuális együttlétek kétségtelenül alapvetőek egy páros életében. Azonban hajlamosak lehetünk túl kevés figyelmet fordítani fontosságukra – kezdődő kapcsolatokban éppúgy, mint a hosszú házasságokban. Ennek ellenére (vagy talán éppen emiatt), a szexuális életnek vannak olyan vonásai, amik figyelmeztethetnek a szakításra. Lássuk, melyek ezek!

Vagyaim.hu

1. Teljesen mást igényeltek

Alapjaiban renget meg minden tökéletesen alakuló párkapcsolatot, ha nem egyezik az ízlésetek az ágyban. Természetesen nem arról van szó, hogy semmi sem lehet köztetek, ha nem sikerül túl jól az első együttlét, vagy nem rázódtok azonnal össze. Sajnos azonban igaz, hogy sokkal szenvedélyesebb szerelmek szövődnek a jó szexből, mint amilyen kapcsolatok kialakulnak úgy, hogy a szexuális élet nem az igazi.

Ha mást szeretnétek, mások az igényeitek, akkor azt össze lehet kovácsolni, ám csak részben. Amennyiben nem rutintalanság áll a háttérben (ami idővel könnyen változhat), akkor záros időn belül érzékelni fogjátok, hogy valami nem stimmel – és erre bizony rámehet a teljes kapcsolatotok.

2. Sosem vagy teljesen elégedett

Ha ez az 5 dolog jellemző a szexuális életetekre, a szakítás határára kerültetekMég az évek óta együtt élő, egymás testét nagyon jól ismerő párok esetében is könnyen előfordulhat, hogy egy-egy szexuális együttlét valamiért nem sikerül olyan frenetikusra. Ennek hátterében sokszor a fáradtság, a munkahelyi gondok állnak, és persze a ráhangolódás hiánya, az otthoni nézeteltérések, konfliktusok – azonban ezek mindig időszakosak és elmúlnak, nem pedig állandóan jelenlevő gondoknak bizonyulnak. Ha sosem érzed azt, hogy ez volt életed legjobb együttléte, és alig várod, mikor ismétlitek meg újra, akkor aligha működik majd hosszútávon a szexuális életetek.

3. Kibúvókat kerestek a szex alól

Az is rendkívül intő jel, ha nem vágytok arra, hogy ágyba bújjatok. Természetes, hogy idővel a szexuális együttlétek gyakorisága csökken, de ez sok pár esetében nem megy a minőség rovására (sőt). Normális az is, ha – ahogy azt korábban is írtuk – nem minden esetben érzed úgy, hogy erre vágynál minden egyes pillanatban. Az viszont a szakítás konkrét előjele is lehet, ha mindenféle kibúvót kerestek, csak ne kelljen lefeküdnötök egymással. Ez egyáltalán nem átlagos és hétköznapi gond, hanem egy nagyon komoly probléma!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?