5 meghökkentő dolog, ami szabotálja a nemi életedet

Póta Szilvia
Írta: , Frissítve:
5 meghökkentő dolog, ami szabotálja a nemi életedet

Kép forrása: Maud Chalard

A rohanó hétköznapokban sokan már a szexet is az elvégezendő feladatok listájára írják. A karrierépítés, a munka, a gyerekek, vagy éppen a baráti kötelességek tengerében könnyen előfordulhat, hogy az ember lánya nem tud elég időt szakítani partnerére, melynek következtében az intim együttlétek könnyen ellaposodhatnak. A most következő dolgokra érdemes odafigyelned, ha szeretnéd újra felizzítani a régi tüzet!

Túl sokat használod az okostelefonodat! Kép forrása: galleryhip.com

Ha csak nem arra használjátok, hogy pikáns filmeket nézzetek rajta, a hálószobában lévő telefon, tévé, vagy egyéb technológiai eszközök garantált vágygyilkosnak számítanak. A laptopok és az okos telefonok elterelhetik a figyelmeteket egymásról, és sok esetben szinte lehetetlenné teszik azt, hogy ráhangolódjatok a szexre.

Az említett szerkezetek negatív hatással vannak a vágyaidra, leszívják az érzelmi energiáidat, arról nem is beszélve, hogy gyakori használatuk mellett értékes perceket veszítesz az életedből is. Felmérések szerint sok nő állítja, hogy nincs ideje a szexre, miközben saját bevallása alapján lefekvés előtt órákig a Facebookot böngészi.

Keveset alszol! Kép forrása: naberr.la

A krónikus kialvatlanságnak komoly következményei vannak, mégsem fordítunk erre különösebb figyelmet. Pedig amellett, hogy negatív hatással van a megjelenésedre, valamint egészségedre, a nemi vágyadat is befolyásolja!

Kutatások szerint egy átlagos felnőttnek napi hét óra alvásra van szüksége. Ennek hiányában krónikus alváshiány léphet fel, mely csökkenti a szervezetben a szexuális vágyakért felelős tesztoszteron hormon jelenlétét nőknél és férfiaknál egyaránt. Pedig a szex az egészségedre is jó hatással van. A British Medical Journal kutatása szerint azok esetében, akik havonta egyszer éltek szexuális életet, kétszeresére nőtt a halálozási arány, összehasonlítva azokkal, akik hetente egyszer bújtak össze párjukkal.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!