5 meghökkentő dolog, ami szabotálja a nemi életedet

Póta Szilvia
Írta: ,
5 meghökkentő dolog, ami szabotálja a nemi életedet

Kép forrása: Maud Chalard

A rohanó hétköznapokban sokan már a szexet is az elvégezendő feladatok listájára írják. A karrierépítés, a munka, a gyerekek, vagy éppen a baráti kötelességek tengerében könnyen előfordulhat, hogy az ember lánya nem tud elég időt szakítani partnerére, melynek következtében az intim együttlétek könnyen ellaposodhatnak. A most következő dolgokra érdemes odafigyelned, ha szeretnéd újra felizzítani a régi tüzet!

Vagyaim.hu
Túl sokat használod az okostelefonodat! Kép forrása: galleryhip.com

Ha csak nem arra használjátok, hogy pikáns filmeket nézzetek rajta, a hálószobában lévő telefon, tévé, vagy egyéb technológiai eszközök garantált vágygyilkosnak számítanak. A laptopok és az okos telefonok elterelhetik a figyelmeteket egymásról, és sok esetben szinte lehetetlenné teszik azt, hogy ráhangolódjatok a szexre.

Az említett szerkezetek negatív hatással vannak a vágyaidra, leszívják az érzelmi energiáidat, arról nem is beszélve, hogy gyakori használatuk mellett értékes perceket veszítesz az életedből is. Felmérések szerint sok nő állítja, hogy nincs ideje a szexre, miközben saját bevallása alapján lefekvés előtt órákig a Facebookot böngészi.

Keveset alszol! Kép forrása: naberr.la

A krónikus kialvatlanságnak komoly következményei vannak, mégsem fordítunk erre különösebb figyelmet. Pedig amellett, hogy negatív hatással van a megjelenésedre, valamint egészségedre, a nemi vágyadat is befolyásolja!

Kutatások szerint egy átlagos felnőttnek napi hét óra alvásra van szüksége. Ennek hiányában krónikus alváshiány léphet fel, mely csökkenti a szervezetben a szexuális vágyakért felelős tesztoszteron hormon jelenlétét nőknél és férfiaknál egyaránt. Pedig a szex az egészségedre is jó hatással van. A British Medical Journal kutatása szerint azok esetében, akik havonta egyszer éltek szexuális életet, kétszeresére nőtt a halálozási arány, összehasonlítva azokkal, akik hetente egyszer bújtak össze párjukkal.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?