Egy ördögi kör: hogyan hat ránk a szex hiánya

Kovács Andrea
Írta: ,

Aki nagyvárosban él, akarva és akaratlanul szembesül bizonyos városi legendákkal, amik gyakran nem hagyják nyugodni, olykor még álmatlan éjszakákat is okoznak. Ezek közé tartozik a szexualitás kérdésköre is, mely egyformán mozgatja meg a szinglik és a kapcsolatban élők fantáziáját. Vajon mi számít ideális étvágynak? Mekkora hatalma van a szexnek egy párkapcsolatban, vagy azon kívül? Mennyire uralja az életünket a testiség?

Ahány ember, annyi álláspont, én pedig abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sokak szemszögéből van lehetőségem rálátni bizonyos dolgokra. A különböző állásfoglalásokat, tapasztalatokat és elveket hallgatva végül rá kellett jönnöm, hogy a szexualitás is a sztereotipizálás áldozatává vált. Ahhoz, hogy érzékeltethessem a következtetéseim, muszáj volt az idősebb generációk szentenciáját is megismernem.

A szex hiánya akkor lép fel, ha az igény és az aktusok mértéke nincs összhangban. Egyedülállóként a hiányérzet kevésbé mérvadó, hiszen optimális esetben kizárólag az egyén döntésén múlik, hogy kivel és mennyit szeretne szeretkezni. Ez egy párkapcsolat esetében már bonyolultabb szituáció, mivel itt már kettős mérce uralkodik, és ha nem találják meg a közös nevezőt, az könnyedén a kapcsolat végét is jelentheti.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv