Tényleg a nyitott házasság lenne a tartós párkapcsolat titka?

Berényi Nóri
Írta: ,

Házasságban élni nem egyszerű. Rengeteg kompromisszummal és lemondással jár, de nem hiába mennek bele az emberek. Valami miatt mégis megéri kötődni ahhoz, akit annyira szeretsz. De mi történik akkor, amikor a tűz kezd kialudni és a rózsaszín ködöt felváltja a megszokás érzése?

Vagyaim.hu Black Friday
Melyik a helyes út? Kép forrása: stylemepretty.com

Nincs helyes út, csak döntések vannak, de pont ezért helytelen sincs.

Ha úgy döntesz a pároddal, hogy kipróbálnátok milyen nyitott kapcsolatban élni, akkor biztos, hogy nagyon szeretitek egymást és megbíztok a másikban, de győződj meg arról, hogy ez nem csak egy menekülési út valami rosszból, mert abban az esetben nem ez a megoldás.

Ha pedig ezt az egészet ellenzed, akkor az is rendben van, mert ez sokszor lerombolhat egy egész kapcsolatot, de még a te önbizalmad is rámehet. Extrém esetben pedig azt az embert is elveszítheted, akit annyira szeretsz, szóval teljesen érthető az is, ha ti nem ezt az utat választjátok.

A nyitott házasság mellett Kép forrása: harpersbazaar.com

Ez egy egyszerű út. A két fél szereti egymást, de szexuális téren valami már régóta hiányzik mindkettejük életéből, ezért lehetőséget adnak egymásnak, hogy ezeket a vágyakat mással éljék meg.

Nem kötelező szinten, de, ha ott van az orruk előtt a lehetőség, akkor nem utasítják vissza. Sok pár úgy vélekedik, hogy ez mentette meg a házasságukat. Nagyon szeretik egymást és képtelenek a másik nélkül élni, de az ágyban már nem tudják minden igényüket kielégíteni egymással, vagy éppen több kalandra, izgalomra vágynak.

Akik az ellentábort erősítik, azok úgy gondolják, hogy ezek az emberek teljesen megőrültek és így próbálják megmagyarázni hűtlenségüket. De nehogy bárki is azt gondolja, hogy ezt a döntést könnyű meghozni. Főleg akkor, ha a két fél nagyon szereti egymást. Felfogható úgy is, hogy ez már egy nagyobb fokú szeretetet és elfogadást igényel, ami érhetően nem illeszkedik mindenki értékrendjébe.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra