Tényleg a nyitott házasság lenne a tartós kapcsolat titka?

Berényi Nóri
Írta: ,

Házasságban élni nem egyszerű. Rengeteg kompromisszummal és lemondással jár, de nem hiába mennek bele az emberek. Valami miatt mégis megéri kötődni ahhoz, akit annyira szeretsz. De mi történik akkor, amikor a tűz kezd kialudni és a rózsaszín ködöt felváltja a megszokás érzése?

Minden jól indul Kép forrása: oncewed.com

Egy fiatal házaspár elképzelni sem tudja, hogy valamikor eljöhet az idő, mikor már nem lesznek elegek egymásnak. És ez így természetes, az elején minden szép és jó, de aztán az idő múlik és az emberek változnak.

A hétköznapok könnyen beárnyékolhatják a boldogságot és hirtelen azon kapja magát a két fél, hogy már semmi nincs abból az érzésből, amit kapcsolatuk elején olyan intenzíven éreztek.

Persze azzal számolni kell, hogy a szerelem az évek múlásával már nem az az erős vágy lesz, mint korábban, viszont beférkőzik mellé egy olyan nagyfokú szeretet, amit igazán csak a kiváltságosok élhetnek át.

A nyitott házasság mellett Kép forrása: harpersbazaar.com

Ez egy egyszerű út. A két fél szereti egymást, de szexuális téren valami már régóta hiányzik mindkettejük életéből, ezért lehetőséget adnak egymásnak, hogy ezeket a vágyakat mással éljék meg.

Nem kötelező szinten, de, ha ott van az orruk előtt a lehetőség, akkor nem utasítják vissza. Sok pár úgy vélekedik, hogy ez mentette meg a házasságukat. Nagyon szeretik egymást és képtelenek a másik nélkül élni, de az ágyban már nem tudják minden igényüket kielégíteni egymással, vagy éppen több kalandra, izgalomra vágynak.

Akik az ellentábort erősítik, azok úgy gondolják, hogy ezek az emberek teljesen megőrültek és így próbálják megmagyarázni hűtlenségüket. De nehogy bárki is azt gondolja, hogy ezt a döntést könnyű meghozni. Főleg akkor, ha a két fél nagyon szereti egymást. Felfogható úgy is, hogy ez már egy nagyobb fokú szeretetet és elfogadást igényel, ami érhetően nem illeszkedik mindenki értékrendjébe.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019