Miért jobb a szex 40 felett? Lelki okai vannak

Balogh Orsi
Írta: ,

A szex minden korban jó lehet. Fiatalon a gyorsat és az egymás után többszöri hancúrt preferáljuk. Miért van mégis az, hogy sok nő szerint mégis 40 felett a legtutibb? Ahogy a jó bor, úgy a jó szex is idővel tud jól megérni! De elég a hasonlatokból, lássuk a tényeket!

Kezdjük azzal, hogy nem igaz, hogy a nők besavanyodnak 40 felett és nem igénylik már a testi szerelmet. Attól még, hogy valaki elhagyja a negyedik X-et, nem tűnik el belőle varázsütésszerűen a szex iránti igény, sőt! Való igaz, hogy nem roppannak össze, ha nincs minden héten szex, mivel számos egyéb tevékenység is boldoggá teszi őket, de ettől még igénylik a testi-lelki felüdülést. A férfiakban sem csökken a vágy, habár korral előfordulhatnak merevedési zavarok, de ezeket nagyrészt át lehet hidalni.

A hölgyeket a menopauza tudja megviselni. A hangulatingadozás és a hüvelyszárazság csökkentheti a libidót, de ha ilyenkor elhanyagolják a szexet, csak még rosszabb lesz. A szex hiányának következtében csökken a hüvely rugalmassága és felgyorsulhat a hüvelysorvadás. Ám mindez elkerülhető egy lelkes partner meg egy kis síkosító segítségével! Úgyhogy nagyon is megéri 40 felett is aktív nemi életet élni!

[email protected]/depositphotos.com

Megismerték és elfogadták a testüket

A University of California 2010-es kutatása alapján az derül ki, hogy a negyvenesek sokkal jobban el tudnak lazulni az ágyban, mert nem foglalkoztatja őket a testképük. Egy fiatal, húszas, harmincas évei elején járó lányt még bőven lefoglal a külseje, mert szeretne tökéletesnek mutatkozni a partnere szemében. Ha pedig nem a külsőséggel, akkor a szextehetségükkel próbálják egymást lenyűgözni, ezért hajlamosak lehetnek arra, hogy mindenáron szexinek és tapasztaltnak mutatkozzanak. Emiatt persze nem a szexre, hanem a szerepre figyelnek és nem tudnak igazán kikapcsolódni.

Ám ez nem jellemző a negyvenesekre, akik általában túl vannak a szülésen, felneveltek egy vagy több gyereket, és már megtanulták becsülni és szeretni a testüket, ami annyi mindent kibírt. Különben is, úgy gondolják, hogy egy negyven feletti férfitest sem címlapra való, tehát miért is izgatnák magukat a saját tökéletlenségük miatt. 

A szerepjátszást pedig abszolút feleslegesnek tartják, náluk már az őszinteség a nyerő, mert egyedül az vezethet ahhoz, hogy mindkét fél igazán élvezze az együttlétet.

Arról nem is beszélve, hogy ennyi idő alatt nem kevés idejük volt kiismerni a testi igényeiket. Már tisztában vannak azzal, mi jön be nekik és mi az, amire azt mondják: soha többé. Nem mennek bele olyanba, amibe nem akarnak, mert nem az a vágyuk, hogy mindenáron megfeleljenek mások igényeinek. Ők a saját kedvükre akarnak tenni, ha szexről van szó. Éppen ezért nem szívbajosak egyenesek megmondani, hogy mire vágynak. Lehet, hogy már nem napi ötször csinálják, mint ifjú korukban, hanem egyszer, de legalább az minőségi szex!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba