Nemcsak a szexuális életet dobja fel a meztelen jóga – ilyen egy óra

Írta: ,

„A helyszínre tartva magamat szidtam. Mégis mi az ördögért vállalkozom rá önként, hogy vadidegenek előtt ledobjam a ruháimat? Ráadásul szikrázó és könyörtelen napfényben?” – vágott bele Janey Hedge, az ötvenen túliakat célzó High50 portál munkatársa. Ha érdekel, milyen fedetlen testtel jógázni, olvass tovább – ehhez még levetkőznöd sem kell!

A komfortzónán kívül

1/5 A komfortzónán kívül

„Tény, hogy mindig szerettem feszegetni a komfortzónám határait.

A középkorúak többsége hiába hajlik természeténél fogva a vaskalaposság felé, én sosem akartam biztonsági játékos anyuka lenni, aki mellett elsuhan az élet.

Ez azonban még nekem is túl nagy lépést jelentett. Még az utolsó percben sem lett volna késő előhozakodni valami bombabiztos alibivel.

A vonatkésés, a nátha vagy valamelyik tinédzser gyermekem hangulatingadozása tökéletes kifogást jelentett volna.

Bizonytalan léptekkel mégis folytattam utamat, bár a kétség rég felütötte bennem a rút fejét.

Miért nem cipeltem magammal az egyik barátnőmet egy kis lelki támogatásért?” – kérdezte magától Janey.

Senki sem vállalkozott rá

2/5 Senki sem vállalkozott rá

„Akármelyik nőismerősömnek említettem a tervemet, elborzadva húzta magát össze a széken.

Egymásnak ellentmondó előítéletek hadával bombáztak: hogy ott mindenki szupervékony bombázó lesz; az egész csak magamutogatók gyülekezete; a jelenlévő férfiak pedig kizárólag szemérmetlen szexmániások lehetnek – esetleg a meztelen jógaóra a homoszexuálisok találkahelye.

Felvetődött a szőr kérdése is, hiszen muszáj előtte teljes gyantára menni. Furcsa lenne úgy végezni a hegy tartást, hogy előttem bundás alfelet villant valaki…

A barátnőim tehát úgy vélekedtek, hogy dühöngő őrült vagyok, és akkor sem csatlakoztak volna hozzám, ha könyörgőre fogom.

Végül úgy alakult, hogy négy férfi jelent meg a helyszínen, én várakoztam egyedüli nőként…” – folytatta Janey.

A pucér jógaoktató

3/5 A pucér jógaoktató

„Amikor Annette, az oktatónk megjelent, rögtön nyugalom lett úrrá rajtam. Annyira kedves és kiegyensúlyozott volt, annyira természetesen kezelte a helyzetet, hogy furcsán éreztem magam, amiért egyáltalán kétségeim voltak.

Eszembe jutott, hogy a meztelenség kifigurázása, illetve az attól való félelem talán csak tipikus brit jellemvonásként munkálkodott bennem. A földszinti öltözőben megváltam a ruháimtól, és szárongot kanyarítottam magamra.

Annette javasolta, hogy hozzak ilyet, ha jobban érzem benne magamat – úgyis szükség lesz rá a kölcsönzött jógaszőnyeg letakarásához.

Nagy levegőt vettem, és beléptem a stúdióba, ahol három meztelen férfi feküdt csukott szemmel. És is behunytam a sajátomat, mert nem akartam, hogy úgy tűnjön, mintha vizslatnám a himbilimbiket…” – emlékezett vissza a legkínosabb pillanatokra Janey.

„Tedd szét a lábad!”

4/5 „Tedd szét a lábad!”

„Annette megnyugtató hangon kalauzolt, miközben a hátamon feküdtem, felhúzott térdekkel. Megigazítottam a szárongot, hogy eltakarja a közszemlére tett ágyékom.

Biztattam magamat, hogy igenis meg tudom csinálni.

Néhány ászana után eljött a pillanat, amikor álló helyzet következett, én pedig ruhámat a földre ejtve az anyaszült meztelenség mellett döntöttem. Semmi sem történt. Senki sem nézett csúnyán a puha pocimra vagy a már nem hamvas melleimre.

Áramlottak a gondolataim, az önbizalmam pedig virágba borult: elmúltam ötven, szültem két gyereket, erős és legyőzhetetlen vagyok. Nő vagyok! Addig észre sem vettem, hogy más nő is van a teremben rajtam és Annette-en kívül.

Egyikünk teste sem volt tökéletes, hiszen hús-vér emberek vagyunk, mégis eredendően szépek” – vélekedik Janey, akinek a véleménye nekünk is nagyon tetszik.

Tényleg a szexről szól?

5/5 Tényleg a szexről szól?

„A barátnőim ugye azt mondták, hogy a meztelen jóga csakis erről szólhat.

A férjem is reménykedett benne, hogy csodát tesz majd a szexuális életünkkel, az órán résztvevő csoporttársaim viszont óvatosságra intettek.

Szerintük elképzelhető, hogy közvetlenül utána kialakul az izgalmi állapot, ami azonban nem feltétlenül a hálószobába szólít.

Annette úgy véli, hogy ez a foglalkozás összhangba hoz minket a testünkkel, tehát közvetett módon hat jótékonyan a szexualitásra, mint ahogy az élet többi területére is” – összegezte Janey.

Te kipróbálnád a meztelen jógát, ha volna rá lehetőség?