Tudtad? 5 lenyűgöző tény az orgazmusról

Schuster Borka
Írta: ,
Tudtad? 5 lenyűgöző tény az orgazmusról

Kép forrása: unsplash.com

Sokak szerint a világ mozgatórugója, mégis, mintha nem tudnánk róla eleget. Sőt, mi úgy gondoljuk, nem tudhatunk róla eleget. Az orgazmusról mindig érdemes újat tanulni, össze is gyűjtöttünk néhány friss ismeretet a témában.

A pornó rossz példával jár elő Kép forrása: unsplash.com

Tudjuk, hogy a pornó nem a valóságot mutatja, azt viszont nagyban befolyásolhatja, hogy mit gondolunk – főleg a fiatalabb, kevésbé tapasztalt korosztály – a szexről.

Ezt figyelembe véve különösen szomorú, hogy egy vizsgálat szerint a női orgazmus sokkal kisebb szerepet kap, vagyis ritkábban jelenik meg a felnőtt filmekben, mint a férfi kielégülés. Egy kutatócsoport a PornHub legnézettebb 50 videóját elemezte (mindent a tudományért!), és azt találták, hogy ezeknek a videóknak a „cselekménye” szerint a nők 18,3%-a, míg a férfiaknak 78%-a jutott el a csúcsra.

Mindez azért lehet fontos, mert a filmek ezzel azt a benyomást kelthetik, hogy a szex célja a férfi orgazmusa, illetve az együttlétnek akkor van vége, amikor a férfi eléri a klimaxot, a nők kielégülése pedig kevésbé fontosnak tűnhet azok számára, akik szexuális edukáció helyett ezekből a filmekből tanulnak.

Nem csupa élvezet Kép forrása: unsplash.com

A legtöbbek számára az orgazmus a tökéletes gyönyör és elernyedés pillanata, de nem feltétlenül éli meg mindenki így a csúcsra jutást.

Egy vizsgálat során arra jutottak, hogy különböző testi és lelki reakciók egész sorát kiválthatja az orgazmus.

Vannak, akik tüszkölni kezdenek, mások elsírják magukat, vagy megállíthatatlan nevetésben törnek ki. Sajnos olyan eseteket is dokumentáltak, amikor az orgazmus fejfájást vagy akár rohamot váltott ki bizonyos egyéneknél.

Ezeknek a szokatlan következményeknek az eredete még nem tisztázott, de a válasz talán a pszichológia és a neurológia határmezsgyéin keresendő.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!