Lehet merevedésünk? Így vitatkoznak a női orgazmuson a tudósok

Sándor Alexandra
Írta: ,
Lehet merevedésünk? Így vitatkoznak a női orgazmuson a tudósok

Még az orvos-szexológusok sem jutottak dűlőre, hogy pontosan minek és hogyan kell történnie odalent a csúcspont eléréséhez. A Clinical Anatomy című szaklapban megjelent tanulmány alaposan kivesézi – pontosabban kihüvelyezi – a lehetőségeket. A tudományos háttér megismerése után neked is lehetőséged lesz tudatosabban szemlélni a testedet.

A női merevedési szervek

Az olasz Puppo családban nem tabutéma a szex, hiszen Vincenzo, az apuka, és Giulia, a lánya együtt kutatják a női orgazmus anatómiai elméletét.

Október 6-án közzétett értekezésükben korábbi vizsgálatok adatait is felhasználták, egészen a ’90-es évek közepétől.

Az összefüggések értékelésekor rájöttek, hogy nem beszélhetünk G-pontról vagy éppen vaginális orgazmusról – az azokat taglaló teóriák tehát csődöt mondtak.

A szakértők úgy vélik, hogy a „politikailag”, de legalábbis tudományos berkekben korrekt megnevezés a „női merevedési szervek”, vagy az eredeti jelzőt meghagyva a „női erektilis szervek” fogalma.

Az elmúlt 15 évben már ezeket emlegetik az orgazmus külső és belső forrását kereső kutatások, és akármilyen meglepő, egyelőre nem bocsátkoznak részletekbe, hogy vajon pontosan mit is takar ez a furcsa definíció.

Akkor egy nőnek is lehet merevedése?

Igen, nekünk is van olyan szervünk, amely szex során képes vérrel telítődve megmerevedni, s ezáltal érzékenyebbé válni.

A klitorisz, vagy más néven csikló nyilvánvalóan ebbe a kategóriába tartozik, ám mivel ennek a működése többé-kevésbé ismert, a tudósok ennek a máshol elhelyezkedő „párját”, esetleg „folytatását” keresik.

A szexológusok olykor „klitorális göböket” említenek a hüvely felszínén, amelyek egyike is lehetne a G-pontként elhíresült képződmény.

Az elnevezésen való kattogásnak azonban nem sok gyakorlati haszna van a szexuális életre nézve, hiszen senki sem akar arról tanácskozni a partnerével, hogy a klitorális, vagy éppen a még idegenebbül csengő vesztibuláris göböcskék már készen állnak-e a bevetésre.

Úgyhogy most jöjjön az a rész, amit akár te is továbbgondolhatsz este…

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!