Ilyenkor a legjobb szeretkezni a tudomány szerint – Meglepődsz, de nem éjszaka

Zabolai Margit
Írta: ,

A jó szex sosem rossz, de lehetséges, hogy van olyan napszak, amikor még jobban esik? A tudomány szerint igen, és nem biztos, hogy a lámpák leoltása után kezdődnek az igazán forró légyottok.

A szex, ha jó

Az élvezetes szex olyasmi, amihez általában nem kell különösebb indok, az emberek magáért az örömért is szívesen űzik. De ha ez nem lenne elég, a minőségi, örömteli szex bizonyítottan jó hatással van a hangulatodra, segít megőrizni a keringésed egészségét, formában tart – igen, akár fogyaszt is! – és tanulmányok szerint akár az életedet is meghosszabbíthatja.

De mitől lesz jó a szex? Nyilvánvalóan segít, ha a partnerek között érzelmi kapcsolat is van, ahogyan ma már azt is tudjuk, hogy a hormonoknak hatalmas szerepe van abban, mennyire találjuk kielégítőnek az együttlétet a partnerünkkel.

És bár a szex, ha mindkét félnek kedve van hozzá, gyakorlatilag bárhol és bármikor jól eshet, mégis ezek a hormonok befolyásolhatják, hogy mennyire élvezi valaki az együttlétet – vagyis, ha a párok azt a pillanatot kapják el, amikor a nap folyamán változó hormonszintjük mindkettőjüknek éppen ideális az együttléthez, akkor a jó szex egyenesen fantasztikussá válhat – legalábbis ezt állítja Alisa Vitti hormonszakértő.

Ilyenkor a legjobb szeretkezni a tudomány szerint: meglepődsz, de nem éjszaka!Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Csakhogy a libidóért felelős hormonok szintje másként alakul a nőkben és férfiakban, így nem könnyű elkapni azt a kis ablakot, amikor mindketten a leginkább zsonganak. De szerencsére azért van átfedés – csak éppen nem éjszaka!

Szóval, mikor a legjobb szeretkezni?

Annak, hogy a szexet, a szexualitást az éjszakával kötjük össze, valószínűleg inkább praktikus okai vannak – a legtöbb párnak ilyenkor van ideje, ilyenkor tudnak kettesben maradni, plusz a szexualitáshoz kapcsolt tabuk is a sötétség leple alá terelik az egymásra vágyó párokat.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!