A 4 leggyakoribb ok, amiért fáj a szeretkezés

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A 4 leggyakoribb ok, amiért fáj a szeretkezés

A fájdalmas szex hátterében sokszor sejtünk lelki okokat, pedig a fizikai tényezők éppúgy befolyásolják az együttlétek minőségét. Most 4 gyakori helyzetet gyűjtöttünk össze, amik kellemetlen szeretkezéshez vezethetnek. 

1. Eltérő méretek

A legtöbb férfi mindent megadna azért, hogy nagyobb méretekkel rendelkezhessen, pedig a fájdalomlistát a nőknél épp a méretbeli különbségek vezetik. Nem csak az okozhat problémát, ha mentalitásban, stílusban nem passzoltok össze, hanem az is, ha eltérő méretekkel rendelkeztek. Ha neked átlagosnál szűkebb a hüvelyed, a barátodnak pedig átlagon felüliek a méretei, akkor annak fájdalmas behatolás és együttlét lehet az eredménye.

Megoldás: Az anatómiai adottságokon nem tudtok változtatni, de a szeretkezés felépítésén igen. Az átlagosnál sokkal több előjátékra lesz szükségetek, illetve síkosítót is érdemes használnotok. Emellett sajnos előfordulhat, hogy bizonyos pózokat mellőznötök, finomítanotok kell, különösen az együttlétek kezdeti szakaszában.

2. Kínzó betegségek

Ha a fájdalmas szex kiváltó okait vizsgáljuk, szintén gyakori, hogy valamilyen fertőzéssel, gyulladással küzdesz, ami – az együttlétet leszámítva – akár tünetmentes is lehet. Az intim egyensúlyt nagyon könnyen megbonthatja valamilyen külső tényező, akár az illatosított betétek, törlőkendők is. Amennyiben bármilyen viszkető, égető érzést, esetleg folyást is tapasztalsz, esélyes, hogy elkaptál valamit – erre érdemes gyanakodnod akkor, ha a szeretkezést követően fokozódnak a tüneteid.

Megoldás: Megpróbálkozhatsz a vény nélkül kapható termékekkel, amik helyreállítják a természetes hüvelyflórát, de ha egy hét után sem múlnak a tüneteid, akkor mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat. Sokan kínosnak találják, de ezek a problémák rendkívül gyakoriak, és többnyire tabletta-krém párosával gyorsan orvosolhatóak.

3. Húgyúti fertőzések

Bár elsőre meglepőnek tűnhet, nem csak a hüvely betegségei, de a húgyúti fertőzések is felelősek lehetnek a fájdalmas szexért. Ha az együttlétet égető érzés kíséri, és a tünetek fokozódnak a későbbi vizelések során, akkor esélyes, hogy nálad is egy ilyen betegség alakult ki. 

Megoldás: Érdemes az együttlét után és előtt is meglátogatnod a mosdót, továbbá fontos, hogy sok folyadékot fogyassz, és lehetőség szerint használjatok óvszert. Ha a tünetek nem szűnnek, mindenképpen keresd fel az orvosodat, hiszen a húgyúti fertőzés önmagában is rettentően fájdalmas, de hosszútávon jóval komolyabb problémákat generálhat.  

4. Komolyabb problémák

Az átmeneti – bár nem kevésbé fájdalmas és kellemetlen – tüneteket okozhatják egészen hétköznapi fertőzések, viszont a fájdalmas szex hátterében komolyabb betegségek is állhatnak. Ilyenek pl. a ciszták, amik általában erősen szúró érzés formájában jelentkeznek, vagy éppen az endometriózis, ami messze nem csak az együttlétek alatt okoz kínzó tüneteket.  

Megoldás: Ezekben az esetekben egyértelműen szakorvosi véleményre van szükséged, hiszen nem „csak” a szexuális életed forog kockán, könnyen lehet, hogy olyan problémával küzdesz, amit feltétlenül kezelni kell. Természetesen nem muszáj egyből súlyos betegségekre asszociálnod akkor, ha egy-egy együttlét fájdalmasabb az átlagosnál, vagy időnként változatos formában jelentkező tüneteket tapasztalsz. De, ha az együttlétek már-már lehetetlennek tűnnek, akkor egyáltalán nem érdemes halogatnod az alapos vizsgálatot.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!