„Kevesebbszer kívánom a szeretkezést, mint a párom. Mi lehet a baj?”

Szőke Angéla
Írta: ,
„Kevesebbszer kívánom a szeretkezést, mint a párom. Mi lehet a baj?”

Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

A női magazinok tele vannak olyan cikkekkel, hogy hogyan legyünk csábítóbbak, kívánatosabbak, hogyan legyen jobb a szex vagy legyen több orgazmusunk. Arról viszont sehol nem írnak, hogy mi van akkor, ha a libidónk alacsonyabb, mint partnerünké, pedig ez a kapcsolatok nagy részében így van. A férfiak akár naponta többször is igényelnék a szexet, a nőknek pedig elég lenne heti egy alkalom is. A szexuálterapeuták statisztikája szerint magasan ez a leggyakoribb probléma, amivel a párok felkeresik őket.

Vagyaim.hu Black Friday

Pedig, ha belegondolunk, nem kellene ekkora gondnak lennie, hogy a felek nem mindig kívánják ugyanakkor a szexet. Elvégre általában nem egyszerre vagyunk éhesek, nem ugyanazt ennénk vacsorára és nem ugyanazt akarjuk nézni a tévében.

Tévhit, hogy egy kapcsolatban mindig szinkronban kell lennie a párok szexuális étvágyának.

Mivel az emberek szexuális szokásai, vágyai és szükségletei egyénenként különböznek, nem meglepő, hogy egy kapcsolatban nem mindig találkozik a „kereslet-kínálat”. Természetesen az sem megoldás hosszú távon, ha hetente kijelölünk egy – vagy több – napot az együttlétre.

Kép forrása: AlexShadyuk/Depositphotos.com

A megoldás egyik fontos feltétele a kommunikáció, és annak minősége. Ezalatt azt értem, hogy az a fél – általában a férfi –, aki kezdeményezné az együttlétet, jelezze mindezt finoman és ne csak közölje a „szükségletét’. Ilyenkor kedvesen, de határozottan tudtára adhatjuk, hogy azzal, hogy ilyen „lényegretörően” fejezi ki magát, éppen az ellenkező hatást éri el, elvégre a mi testünk nem arra való, hogy ő könnyítsen magán, hanem a szex egy kapcsolat legmélyebb, intim élménye.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)