5+1 leghatásosabb jógapóz a jobb szexuális életért

Bodnár Alexa
Írta: ,

A jógának számtalan pozitívuma van: segít egyensúlyba hozni a testet, a szellemet és a lelket, szuper sport, amely formálja az alakot, és egészségessé tesz. Egyéb előnyös hozadéka, hogy még a szexuális életedre is jótékonyan hathat. A jóga ugyanis segít, hogy jobban megéld a pillanatot, erősíti a pozitív testképet, így önbizalmat ad, jótékonyan hat a libidóra, és nem utolsó sorban javítja a hajlékonyságot is. Hoztunk most neked 6 olyan pózt, amelyet különösen érdemes kipróbálnod a jobb szexért!

Vannak olyan ászanák, amelyek kimondottan szex előtt javasoltak.

Az intim együttlét előtt érdemes kipróbálnod a lefelé néző kutyapózt: ez az ászana segít megérkezni a pillanathoz, békével tölt el és megnyugtat, lecsendesít – egyszóval remekül hangulatba hoz.

Ehhez a pózhoz állj négykézlábra, told fel a fenekedet és a csípődet, majd a karoddal nyúlj minél előbbre.

Ha sikerült így állnod, a fejedet fordítsd lefelé, a padló felé.

A pózt a szokott módon legalább 1 percig tartsd ki.

A kobra póz egy úgynevezett szívcsakra ászana: segít energetizálódni, javítja az állóképességet, és a szeretet, illetve a szexualitás energiáit magadba szívni.

A gyakorlat úgy néz ki, hogy nyújtott lábbal hasra fordulsz, a tenyereidet magad mellé teszed a földre deréktájékon, majd kihúzod magad úgy, hogy a mellkasodat kidomborítod, és egyenesen tartod a fejed.

A pózt az elején tartsd ki 1 percig, később nyújthatod ezt az idősávot.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!