A leghatásosabb jógapózok a jobb szexért

Írta: ,

A jógának számtalan pozitívuma van: segít egyensúlyba hozni a testet, a szellemet és a lelket, szuper sport, amely formálja az alakot, és egészségessé tesz. Egyéb előnyös hozadéka, hogy még a szexuális életedre is jótékonyan hathat. A jóga ugyanis segít, hogy jobban megéld a pillanatot, erősíti a pozitív testképet, így önbizalmat ad, jótékonyan hat a libidóra, és nem utolsó sorban javítja a hajlékonyságot is. Hoztunk most neked 6 olyan pózt, amelyet különösen érdemes kipróbálnod a jobb szexért!

1/6 Tehén/macska póz

Tulajdonképpen két ászanából áll össze ez a gyakorlat, amelynél először nyújtott karokkal homorítanod kell, miközben a nyakadat egyenesen kihúzod, a fejedet pedig előre szeged, majd domborítanod kell, mint egy macskának.

A gyakorlat remekül erősíti a Kegel-izmokat is, így amellett, hogy növeli a hajlékonyságot, még a jobb orgazmust is segíti.

A gyakorlat mindkét részét érdemes legalább 1 percen keresztül kitartanod, és meg is ismételheted néhány alkalommal.

2/6 Kobra póz

A kobra póz egy úgynevezett szívcsakra ászana: segít energetizálódni, javítja az állóképességet, és a szeretet, illetve a szexualitás energiáit magadba szívni.

A gyakorlat úgy néz ki, hogy nyújtott lábbal hasra fordulsz, a tenyereidet magad mellé teszed a földre deréktájékon, majd kihúzod magad úgy, hogy a mellkasodat kidomborítod, és egyenesen tartod a fejed.

A pózt az elején tartsd ki 1 percig, később nyújthatod ezt az idősávot.

3/6 Lefelé néző kutyapóz

Vannak olyan ászanák, amelyek kimondottan szex előtt javasoltak.

Az intim együttlét előtt érdemes kipróbálnod a lefelé néző kutyapózt: ez az ászana segít megérkezni a pillanathoz, békével tölt el és megnyugtat, lecsendesít – egyszóval remekül hangulatba hoz.

Ehhez a pózhoz állj négykézlábra, told fel a fenekedet és a csípődet, majd a karoddal nyúlj minél előbbre.

Ha sikerült így állnod, a fejedet fordítsd lefelé, a padló felé.

A pózt a szokott módon legalább 1 percig tartsd ki.

4/6 Zárt háromszög póz

Nevével ellentétben a zárt háromszögpóz éppen abban segít, hogy újra meg tudj nyílni, kinyitja a csípőd és megnyitja a gyökércsakrádat.

A pózt háton fekve kell felvenned úgy, hogy a lábaiddal egy háromszöget formázol, a kezeidet pedig enyhén széttárva, tenyérrel felfelé magad mellé helyezed a padlón.

Ez az ászana segít fokozni a lecsökkent libidót, így ha a partnereddel átmeneti problémáitok vannak, akkor is érdemes kipróbálnod.

5/6 Sas póz

Ez az összetekeredett ászana kimondottan a nők számára előnyös, hiszen leginkább a méhnyakra, egészen pontosan ennek vérellátására hat jótékonyan, így felkészíti a nemi szerveket az aktusra.

A pózhoz egyenesen kell állnod, majd az egyik lábadat behajlítanod a térdednél egy kicsit, és rátekerned a másikat úgy, hogy hátul megtámasztod magad a lábujjaidon.

Az arcod előtt közben a karjaidat is össze kell csavarnod, és így nyújtanod felfelé.

A pózt tartsd ki 1 percig, majd cseréld meg a lábaidat és a karjaidat, és tartsd ki így is 1 percig.

6/6 Faállás

A faállás a kutyapózhoz hasonlóan egy közvetlenül az együttlét előttre javasolt póz, ami segít megélni a pillanatot, erősíti a pozitív énképet, tudatosságra tanít és segít lehiggadni.

A pózt álló helyzetből veheted fel úgy, hogy az egyik lábadat a másikra merőlegesen behajlítod, hogy egy derékszögű háromszöget rajzoljon ki, és a hajlított lábad talpát a másik lábad combjának belső felén támasztod meg.

A kezeidet vond össze úgy, mintha imádkoznál, majd nyújtsd a fejed fölé, magasra.

Tartsd 1 percig a pózt, majd cseréld a lábaidat, és tartsd ki így is 1 percig.