Emiatt menti meg a jó szeretkezés a házasságot, avagy miért olyan lényeges, hogy őrizd a szenvedélyt?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Létezhet szerelem intim kapcsolat, szex nélkül? Aligha. Lényegében a testi együttlét az, ami a szerelmet elválasztja a társas együttéléstől, vagy éppen a hétköznapi barátságtól. Már csak emiatt is érdemes kellő figyelmet és energiát szentelni a szenvedély megőrzésének. De nem csupán e fontos tényező miatt lényeges, hogy folyamatosan ápoljátok és izgalmassá varázsoljátok az együttléteiteket!

Vagyaim.hu

Mert intim kapcsolatot teremt köztetek

Ha volt már valaha részed igazán jó szexben, akkor pontosan tudod, hogy a vele járó szenvedély minden egyéb körülményt felülír. Nem véletlen, hogy sokszor a kívülállók nem értik, két ember hogyan keveredhetett egyáltalán össze, vagy éppen miért tartanak ki egymás mellett akkor is, amikor aligha van esélyük a közös jövőre.

Nos, ilyenkor a leggyakrabban arról van szó, hogy a jó szex összeláncolja őket, és ezért félre tudnak tenni minden zavaró, vagy éppen bántó körülményt. Persze, ez is csak ideig-óráig működik igazán, hosszútávon a többséget inkább kizsigerelik az ellehetetlenítő élethelyzetek. Nem arról van tehát szó, hogy a jó szexre nem épülhet fel egy kapcsolat, sőt!

Csak és kizárólag a szenvedélyes szeretkezések nem tudják működtetni a felnőtt kapcsolatokat, főleg nem hosszútávon.

Ugyanakkor érdemes és kell is időt szánni a tartalmas és izgalmas összebújásokra, mert az ágyban eltöltött órák csak és kizárólag rólatok szólnak, így minden másnál jobban tudják ápolni a szerelmeteket. Egyszerűen nincs más, ami ennél intimebb testi élményt tudna számotokra biztosítani.

Mert az orgazmus közelebb hoz titeket egymáshoz

Az oxitocin testünk-lelkünk igazi gyógyítója, az életünkben számos területen fontos szerep jut ennek a különleges hormonnak. Sok egyéb mellett aktívan részt vesz a szeretkezésekben, még ha ezt érthető módon nem is tudatosítjuk magunkban. A közösülés során oxitocin termelődik a szervezetben és az orgazmusokat követően valósággal elönti a testünket. A kutatások rávilágítottak, hogy minél több oxitocint termelünk a párkapcsolatunkon belül, annál inkább kötődünk a másik felünkhöz – a szeretkezés tehát az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük a monogámiát, tartóssá tegyük a szerelmünket.  Az oxitocin emellett fokozza a bizalmat, a biztonságérzetet, miközben csökkenti a félelemérzetet.

Érdekesség, de evolúciós szempontból abszolút érthető, hogy a nőkben több oxitocin termelődik a szeretkezések során: a férfiak szervezetében a tesztoszteron kicsit csökkenti a szintjét.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?