Mitől jó a szeretkezés? – 5 válasz a férfiak szemszögéből

Szőke Angéla
Írta: , Frissítve:

Köztudott, hogy a férfiak és a nők teljesen másképp kommunikálnak és egy kapcsolatban is másként viselkednek. Egy nőnek elsősorban az fontos a testiségnél, hogy partneréhez gyengéd érzelmek fűzzék, ez az erősebbik nemnél viszont kevésbé dominál. Akkor mégis mi az, amitől egy férfi szerint jó egy együttlét? Természetesen nemcsak a testi vonzódás fontos számukra, és ha utánanézünk, a válaszok meglepőek lehetnek.

Vagyaim.hu

1. Kémia

Bizony, a legtöbb férfi az első helyen említi, hiszen enélkül lehet a partnernek bármilyen jó teste, nem lesz jó a szex. Engem is hozott már össze a sors olyan pasival, aki helyes volt, kedves és okos, mégsem volt olyan, ami megfogott volna benne, márpedig így nem alakul ki két ember között semmi. A férfiak állítása szerint a vonzódás egészen triviális dolgok miatt is kialakulhat bennük.

Egy nevetés, egy gesztus, az illat, egy pillantás – mindössze ennyi is elég nekik, hogy felkeltsd bennük a szexuális érdeklődést.

2. Empátia és lelkesedés

Nem gondoltuk volna, hogy az empátia fontos nekik, ugye? Pedig így van, egy – normális – férfi keresi partnere kedvét az ágyban és értékeli, hogyha mindezt visszakapja. Így válik számukra igazán élvezetessé a szex, és természetesen a „fekszik, mint egy darab fa” hozzáállású lányok sem a kedvenceik, legyenek akármilyen szépek és csinosak. Ha csak „barátság extrákkal” típusú a kapcsolat, akkor is fontos nekik az, hogy lássák partnerükön a lelkesedést, illetve, hogy a felek figyeljenek egymásra az aktus közben.

3. A pillanat varázsa

A férfiak többségének fontos az is, hogy a fizikai kontaktus alatt semmi más ne létezzen, csak ő és a partner. A szex közbeni figyelemlankadás nagyon degradáló egy férfi számára, például ha a másikat azon kapja, hogy a válla fölött tévét néz, vagy jobban érdekli, hogyha megszólal a telefonja.

Szerintük egy aktus közben minden zavaró külső tényezőt ki kell zárni és mindkét partnernek át kell adnia magát a pillanat varázsának.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?