5 jel, hogy csak szexeltek, nem szeretkeztek – A pszichológusok szerint

Írta: ,

Csak szex, és más semmi – nincs is ezzel semmi baj, ha mindkét fél elégedett a helyzettel. De ha egy kapcsolatot próbál valaki erre alapozni, ott jó eséllyel sérülni fog az egyik fél. A psychologytoday.com összegyűjtötte, mik a leggyakoribb jelei annak, ha egy narcisztikus hajlamú partnerrel osztod meg az ágyadat, aki a kölcsönös örömszerzés helyett csak a saját kielégülésére játszik.

Minden a teljesítmény

1/5 Minden a teljesítmény

Önmagában a narcisztikus személyiség még nem tesz valakit rossz szeretővé, sőt.

Mivel ezek az emberek szinte éheznek a figyelemre és az elismerésre, bármit megtesznek, hogy kimagaslóan teljesítsenek, így igazi lepedőakrobata mutatványokat képesek bemutatni.

Az egy dolog, ha valaki próbál örömet szerezni a partnerének, és esetleg utána visszajelzést is vár, az viszont már egészen más, amikor valaki olyannyira a saját alakításával van elfoglalva, hogy közben szinte el is felejti, hogy más is jelen van.

Gyengeségnek helye nincs Kép forrása: tumblr, burningdance

2/5 Gyengeségnek helye nincs

Mindannyian tudjuk, hogy az intim együttlétek soha nem olyanok, mint amilyennek a filmekben látjuk őket – a valóságban kevesebb a tökéletes megvilágítás és több az esendőség, de nincs is ezzel semmi baj, hiszen ez a tökéletes alkalom arra, hogy igazán közel kerülj a másikhoz.

Egy narcisztikus személy önképében azonban a gyengeségnek nincs helye, ezért kizárólag a fizikai teljesítményre koncentrál, és elzárkózik attól, hogy érzelmileg is megnyíljon a másik előtt.

Eszközzé válsz az örömszerzésben Kép forrása: yourtango.com

3/5 Eszközzé válsz az örömszerzésben

A pszichológusok szerint szintén jellemző, hogy a kezdeti szakasz után a narcisztikus partnernek már nem okoz különösebb örömet, ha téged lenyűgözhet.

Ekkor pedig gyorsan a visszájára fordul a dolog; te már csak egy eszköz leszel, amit a saját igényeinek kielégítésére használ, és a legkevésbé sem izgatja, hogy te mindeközben hogyan érzed magad – hiszen nem gondolja úgy, hogy egyenlő szinten álltok.

Rosszul reagál az elutasításra Kép forrása: republicofyou.com

4/5 Rosszul reagál az elutasításra

Még a legnagyobb szerelmek során is előfordul olyan, hogy az egyik félnek nincs kedve az összebújáshoz, vagy akár szex közben is kérhet olyat a partnered, amihez neked éppen nincsen kedved.

Ilyenkor teljesen természetes, ha nemet mondasz, de a narcisztikus partner erre többnyire nagyon rosszul reagál.

Mivel az ilyen személyiséggel rendelkező emberek általában komoly önbizalomhiányt próbálnak leplezni és ezért igénylik az állandó figyelmet, a nemet is sokkal rosszabbul viselik, hiszen azonnal elutasításként, árulásként élik meg a dolgot.

Nincs kapcsolat Kép forrása: tumblr, pr0meteus

5/5 Nincs kapcsolat

Előfordul, hogy két fél megegyzik, hogy egyelőre nem szeretnék komolyabban elkötelezni magukat. 

Az viszont egy egészen más dolog, ha úgy döntenek, a szexen kívül semmiféle érzelmi kapcsolatot nem alakítanak ki egymással.

De még az utóbbi esetben is teljesen természetes az igény, hogy összebújjatok és beszélgessetek egy kicsit szex után. 

Egy narcisztikus személy azonban ezt nem fogja igényelni, és jó eséllyel teljesen magadra hagy érzelmileg az együttlét után.

Legközelebb pedig csak akkor jelentkezik, ha ismét szüksége lesz valamire.