Az igazán jó szeretkezés 5 titka a pszichoterapeuta szerint

Kovács Andrea
Írta: ,
Az igazán jó szeretkezés 5 titka a pszichoterapeuta szerint

Rengeteg szextippet kaphatsz a férfiaktól, a barátnőidtől és a női magazinoktól. Most viszont Tammy Nelson amerikai pszichológus professzor és párkapcsolati szakértő meglátásait tolmácsoljuk, hogy minden eddiginél jobban menjen a dolog!

A jó szex a cselekvésről szól Kép forrása: engineeredlifestyles.com

„Terapeuta vagyok. Abból élek, hogy megtanítom az embereket kommunikálni. Ez fontos dolog. Sőt, néhány könyvet is írtam már róla. Olykor viszont a szavak helyett a tettekre kell helyezni a hangsúlyt” – magyarázza Tammy.

Lehet, hogy a szexről való csevegés egyfajta előjátéknak is elmegy, ám mégiscsak az az igazi, amikor élesben tudod megmutatni a partnerednek, mit és hogyan tegyen.

Ne várd, hogy olvasson a gondolataidban! A pasik egyik rémálma az érv, ami így hangzik: „ha igazán szeretnél, tudnád, mit szeretnék!” A női nem talán legnagyobb tévedése ez – ne hagyd, hogy rányomja a bélyegét a szexuális életetekre!

A terapeuta úgy véli, hogy egy selyemsállal például elég egyszerűen a kezedbe veheted az irányítást…

A jó szex előre tervezett Kép forrása: tumblr, attimiericordi

Sokan azt hiszik, hogy a spontán szex garantálja a legnagyobb felszabadultság-élményt. Tammy szerint azonban ez egyszerűen tévedés.

Gondolj csak bele: akár alkalmi viszonyt keresel, akár tartós kapcsolatban vagy, eleve teszel bizonyos intézkedéseket az együttlétet megelőzően, például szexi fehérneműt húzol magadra, illetve szőrtelenítesz.

Az ágytornát éppen ez a fajta aktív várakozás teheti igazán jóvá. Fokozottan igaz ez nálunk, nőknél, hiszen impulzusra van szükségünk a vágy fellángolásához.

A felkészülési szakasz pont erre jó, hiszen egy csomó dolog megfordulhat a fejünkben, mire tényleg történik valami.

Tammy megfogalmazása alapján „a jó szex olyan spontán, amennyire csak akarod, ha elég alaposan kitervelted” – és ez mindent elmond.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!