Híres szexjelenetek

Írta: ,

A filmjeik hatalmas sikereket érhetnek el, ha igazán jól kezelik ezt a szexualitás témát. Így születhettek meg az olyan kultikus művek, mint pl. az Elemi ösztön, melyek örökre beírták magukat a filmtörténelembe. Lássunk most néhány alkotást, melyek szexjelenetei felejthetetlenek voltak.

Harry és Sally - Meg Ryan

1/7 Harry és Sally - Meg Ryan

A színésznő remek alakításával kápráztatta el a közönséget, és tette emlékezetessé a Harry és Sally című alkotást 1989-ben. Bizonyára sokan emlékeznek a film legpikánsabb, és legtöbbször ismételt jelenetére, amikor Ryan Billy Crystallnak mutatja meg milyen is az, amikor egy nő igazán „boldog”.
A jelenet egy étteremben játszódik, ahol az egyik idős asszony csupán annyit fűz hozzá a hallottakhoz: „azt kérem, amit ő kért”.

A postás mindig kétszer csenget - Jack Nicholson

2/7 A postás mindig kétszer csenget - Jack Nicholson

Bizonyára sokan emlékeznek a filmre, aminek a címe: A postás mindig kétszer csenget. Az érdekesség ezzel az alkotással kapcsolatban az, hogy bár nagyon sokaknak ismerős a címe, magát a filmet mégis kevesen látták.

Amikor 1981-ben bemutatták, hatalmasat bukott, és a későbbiek folyamán sem lett a közönség kedvence.
Hogy akkor mégis mit keres ebben a felsorolásban? Nos, van egy két perces jelenet, mely annak ellenére, hogy a film nem talált óriási rajongótáborra, mégis sikeresen beírta magát a mozgókép történelmébe. Ez pedig nem más, mint amikor Nicolson a főnöke feleségét, Corát (Jessica Lang) egy hanyag mozdulattal az asztalra fekteti, és felejthetetlenné teszi a film címét.

Spermafióka

3/7 Spermafióka

A film egy Hollywoodban forgatott pornóról szól, melynek főszereplője egy szuperhős. A különleges fegyverrel rendelkező szereplő valószínűleg az egyik legirigyeltebb figura a filmtörténelemben.
A férfiak cserélnének vele, a nők a lábai előtt hevernek. Ennek oka nem más, mint hogy a fegyver orgazmust idéz elő annál, akire ráfogva elsütik. Természetesen a főhős kénytelen lesz a filmen kívül is használni az eszközt, hogy meggyőzze a környezetét erről – arról.

Desperado

4/7 Desperado

A mexikói akciófilm hozta, amit a nézők elvártak tőle. Ez valószínűleg többek között annak is köszönhető, hogy olyan színészek tűnnek fel az alkotásban, mint Salma Hayek, Antonio Banderas vagy éppen az azóta rendezőként tündöklő Quentin Tarantino.
De persze a szereplők mellett sokat tett hozzá a film népszerűségéhez az igazi, latin temperamentumú szex jelenet, melyben Hayek kisasszony és Banderas esik egymásnak.

Érdekesség, hogy ezt a jelenetet részekből kellett összeollózni, mivel a felvétel közben a színésznő rendre elbőgte magát.

Sharon Stone bugyija

5/7 Sharon Stone bugyija

Igen, ez az a ruhadarab, ami nem szerepel ebben a filmben, illetve egészen pontosan abban a jelenetben nem szerepel, mellyel az Elemi ösztön beleégette magát a férfiak tudatába.
Amellett, hogy kiguvadó szemekkel, százszor is visszatekerve néztük, ahogyan Stone a keresztbe tett lábait váltja a vallatáson, emlékezetes szexjelenetekben bővelkedik a film, legyen szó arról, amikor a férfi főszereplő Michael Duglas, a barátnőjének esik neki, aki tiltakozik ez ellen, vagy az, amikor a gyilkosság gyanúsítottjával keveredik fülledt erotikájú szex-csatába.

Jane Fonda a szexszimbólum

6/7 Jane Fonda a szexszimbólum

Ki ne emlékezne a mai napig fantasztikus kinézettel büszkélkedő színésznő legendás alakítására, amit az 1968-as Barbarella című alkotásban nyújtott. Fonda rendező férje Roger Vadim jegyzi a filmet, aki itt először csinál feleségéből szexszimbólumot.
Az is igaz, hogy amellett, hogy egy igazán forró orgazmus-jelenettel ajándékoz meg minket a művésznő, azt a sztriptízt sem felejtjük el, mely szintén hozzájárul az erotikus sci-fi sikeréhez.

Csajok a csúcson

7/7 Csajok a csúcson

A német vígjáték, ahogyan az a címéből is kiderül, fő témájául éppen a nők orgazmusát választotta. Nem is kellet benne csalódnunk, de egy jelenete mindenképpen kitűnik a többi közül.
Ez pedig nem más, mint amikor az egyik főhős, Diana Amft újraértelmezi a biciklizés lényegét, és új szerepkörrel ruházza fel a nyerget is.