Morgás, nyögés, sikoltás – Miért hangoskodnak az emberek együttlét közben?

Marity Mira
Írta: ,

Szexuálpszichológiai felmérések szerint a párok szeretkezés közben inkább preferálják a partnerük által keltett zajokat, mint a csendet. A hiteles nyögések és sikolyok kedvezően hatnak a szexuális izgalomra, de vajon az összes ilyen jellegű hang valódi?

Nem csak színlelés

Gayle Brewer és Colin Hendrie tanulmányaikban arról írnak, hogy a nők miért adnak ki erotikus hangokat szeretkezés közben. Megállapították, hogy a válaszadók 66%-a azért nyög, hogy felgyorsítsa partnere orgazmusát. 87%-uk azért hangoskodik, hogy úgy tegyen, mintha elérte volna a csúcsot. A szex közben kiadott hangok nehezen kontrollálhatóak, és arra mindenképp alkalmasak, hogy a nők manipulálják vele a férfi viselkedését. Ez nem feltétlenül pejoratív vagy hamis viselkedés. Ha egy nő aktus közben elfárad, unatkozik vagy fájdalmat érez, akkor elsősorban vokálisan ad hangot ennek. Nyögések és apró sikolyok a legtöbb szeretkezés során előfordulnak, de nem ritka a kiabálás és a sírás sem.

Bármi belefér, ha őszinte megnyilvánulás – a hazug és túlzó reagálások azonban nevetségesek lehetnek.

Nem érdemes élni velük, mert abszolút felismerhetőek, destruktívan hatnak a nemi vágyra és magára a kapcsolatra is.

Öröm reakció

Az egyik leggyakoribb oka a hangos szexnek az, hogy ez egy automatikus válasz a gyönyörre. Csak úgy, mint a mellkasunkból feltörő kényes sóhaj, amikor az illatos, forró habfürdőbe merül a testünk, a szexuális örömből fakadó jó érzések is hallható és akaratlan hangreakciót váltanak ki az emberek nagy részéből.

Fájdalom visszajelzése

Természetesen az emberek fájdalmukban is nyöghetnek a szex alatt. Nem feltétlenül a durva aktus, egy eltúlzott harapás vagy intenzív behatolás okozhat fájdalmat, hanem egy begörcsölt lábikra is. A szeretkezés szakrális aktusa alatt sokszor jobb szavak nélkül, a hangszín vagy a tónus reakcióival irányítani a partnert akkor is, ha valami éppen rosszul sült el.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján