5 gondolat szeretkezés közben, amivel megölöd az intimitásodat

Schuster Borka
Írta: ,
5 gondolat szeretkezés közben, amivel megölöd az intimitásodat

A természet nem fair, és a női orgazmust valamiért indokolatlanul bonyolulttá tette. Ezért aztán pláne semmi szükség arra, hogy még te is bonyolítsd vagy nehezítsd a saját gyönyörödet, szóval jobb, ha az alábbi gondolatokat megpróbálod száműzni a fejedből!

Vagyaim.hu
„Nem kellett volna már végeznem?” Kép forrása: blogwithbenefits.com

Még a legösszehangoltabb partnerek esetében is előfordul, hogy az egyikük hamarabb jut el a gyönyörig, mint a másik. Ilyenkor természetes, hogy a párod, ahelyett, hogy elégedetten elaludna, segít neked is befejezni, amit elkezdtetek. Sok nő viszont ilyenkor azt érzi, hogy fölösleges terhet okoz, hogy egyre kínosabb, hogy neki ennyi időre van szüksége, amitől csak feszült lesz, és még nehezebben adja át magát az élvezetnek.

Az aggodalom ráadásul teljesen fölösleges: a kölcsönös örömszerzésen alapuló szexben nem lehet probléma, hogy te egy kis extra figyelmet igényelsz, és ha a megfelelő emberrel vagy, bizonyára örömmel tesz téged boldoggá. Ha nem, akkor a hiba benne van, nem benned!

„Ilyet a rendes lányok nem csinálnak…” Kép forrása: makennaalyse.com

Még a szuper felvilágosult nyugati kultúrában is hajlamosak sokan azzal traktálni a lányokat, hogy a szex valami alantas, piszkos dolog, amit az igazán rendes nők olyan látványosan azért nem élvezhetnek. Ezt a gondolatot levetkőzni persze nem olyan egyszerű, és nem is kell siettetni a dolgot. Ha valamit kellemetlennek vagy kényelmetlennek érzel, akkor arra bármikor mondhatsz nemet, de egy türelmes és odaadó partnerrel, valamint a saját, tudatos törekvéseddel mégis érdemes apró lépésenként megértetni magaddal, hogy bármi, amit a kölcsönös beleegyezésetekkel a testi örömért tesztek, az nem lehet rossz, mocskos vagy perverz.

Ha szükséges, akár szakember segítségét is kérheted abban, hogy levetkőzd ezt a szorongást, de semmiképpen sem érdemes hagyni, hogy egy életen át megrontsa a gyönyörödet.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?