Ezek az okok gátolják legtöbbször a boldog szexuális életet – És így léphetsz túl rajtuk

Írta: ,

A kezdetek kezdete óta műveljük, és az evolúció is úgy alakította, hogy élvezzük a dolgot, hiszen elengedhetetlen a fajunk túléléséhez. Ráadásul a szex a legtermészetesebb dolog a világon. De akkor vajon miért tűnik néha mégis olyan nagyon bonyodalmasnak, és miért nem találjuk meg benne az örömöt? Hát, például az alábbi okok miatt.

Örömet okozni a másiknak az egyik legszebb dolog, ami a szex során történhet, de azért néha megengedett – sőt ajánlott – önzőzni is egy kicsit.

Természetesen nem arról van szó, hogy a másikat kellene semmibe venned, vagy az ő igényeit a magad mögé helyezned, de nem kell félned a saját igényeid kielégítésétől sem.

Merd elmondani, hogy mire van szükséged, és tedd azt, ami neked jól esik, amire neked szükséged van, hogy elérd a gyönyört.

Egy finom desszert minden étkezés csúcsa, de azért senki nem mondana le az előtte lévő több fogásos menüről sem, nem igaz?

Az orgazmusra túl gyakran tekintünk úgy, mint valami kitűzött célra, amit kétségbeesetten próbálunk elérni, miközben elfelejtjük élvezni a hozzá vezető utat, ha pedig valami miatt elmarad, a teljes együttlétet kudarcként könyveljük el.

Pedig a szexuálpszichogusok szerint ez a kényszer sokszor az egész együttlét varázsát agyoncsapja, ellenben, ha elengeded az orgazmussal kapcsolatos elvárásaidat, az együttlét minden pillanatát teljes valójában tudod élvezni – bónuszként, ha mégis eléred az orgazmust, akkor az is milliószor intenzívebb lesz.