8 meghökkentő tény a férfi higiéniáról

bien.hu
Írta: ,
8 meghökkentő tény a férfi higiéniáról

Általában nem sokat gondolkodunk a higiéniai kérdéseken, mert az egyértelműen szükséges és alapvető feltétele a helyes életvitelnek. Ám vannak egyes higiéniai problémák, amelyek bizony leginkább az erősebbik nemre jellemzőek.

Hihetetlen tények a férfi higiéniáról

Mindenkinek figyelnie kell saját higiéniájára, egyrészt azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, másrészt hogy elkerüljük a ciki "szagos" helyzeteket. 

Az ápoltság nemcsak javítja a fizikai megjelenést és kellemesebb benyomást kelt, de hozzájárul egy teljes, egészséges élethez is.

A férfi higiéniát illetően azonban érdemes felkészülni a következő nyolc hihetetlen tényre.

A nagy szakáll riasztja a nőket, a borosta vonzza

A szakáll az érettség, agresszió és dominancia jele egy férfinál. Egy 2008-ban végzett britt tanulmány érdekes következtetésre jutott.

Minden férfinek öt különböző kinézete volt: simára borotvált, könnyű borosta, nagyobb borosta, kis szakáll és nagy szakáll.

A kutatók kíváncsiak voltak, hogy a nők mely "arcokat" gondolják szívósabbnak, érettebbnek, agresszívabbnak, férfiasabbnak, valamint kit tartanak rövid- és hosszútávú kapcsolatnak alkalmasnak.

A nagy szakállú férfiakat tartották a legérettebbnek, agresszívebbnek és dominánsabbnak, de ezekkel a férfiakkal nem szerettek volna összejönni a nők.

A borosta vonzotta a gyengébbik nemet, vonzerőt társítottak hozzá, a legideálisabbnak tartották rövid és hosszútávú kapcsolatokra is.

A simára borotvált arc volt a legnépszerűtlenebb a tanulmányban, hosszú távú kapcsolatra nem választották őket.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!