Ezért dobja fel a meditáció a szexuális életed

Sándor Alexandra
Írta: ,

Belegondoltál már abba, hogy az agyad a legfőbb nemi szerved? Az izgalmi állapottól kezdve az orgazmusig az egész folyamatot a tudatod irányítja, tehát nem pajkos játékszerekkel érheted el a legnagyobb áttörést a hálószobában – hanem azzal, ha végre elsajátítod az igazi fesztelenséget!

Egyensúlyba hoz a testeddel

Kezdőknek gyakran tanácsolják, hogy először irányított meditációra vállalkozzanak egy szakember társaságában, mivel fontos megtapasztalniuk, milyen érzés jelen lenni a saját testükben.

Először megdöbbentő lehet szembesülni vele, hogy a fizikai valód voltaképpen milyen csekély hányadának voltál eddig tudatában, és hogy a meditáció közben milyen furcsa élmény, amikor az ellazulás egy pontján olyan, mintha csak a fejed tartozna hozzád, a többi részed nem.

Márpedig a testtudat felébresztése, illetve megőrzése kulcsfontosságú a szexualitás szempontjából, mert ez a fajta jelenlét teszi a puszta érintést invitációvá a következőre.

A saját érzeteid figyelése és elfogadása hozzásegít, hogy minden eddiginél jobban élvezd az együttléteket.

Segít a pillanatban maradni

A jó szex egyfajta „itt és most” élmény, amikor sem a múlt, sem pedig a jövő nem számít.

Út, amelynél a kiindulópont és a cél mellékes – a lényeg, hogy menj.

A huszonegyedik század teljesítmény- és célorientált társadalmában koránt sem magától értetődő mindez, éppen emiatt válhatott a szexualitás üres orgazmushajszává, ami félelmetes kudarclehetőségeket rejt.

Az elméd eleinte minduntalan próbálja majd megakadályozni, hogy csak a pillanatnak élj, ám némi meditációs gyakorlással megtanulod majd ezeket a gondolati mintákat figyelmen kívül hagyni.

Az erre szolgáló légzőgyakorlatok a hálószobában is jó szolgálatot tehetnek, majd meglátod!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019