Ezért dobja fel a meditáció a szexuális életed

Írta: ,

Belegondoltál már abba, hogy az agyad a legfőbb nemi szerved? Az izgalmi állapottól kezdve az orgazmusig az egész folyamatot a tudatod irányítja, tehát nem pajkos játékszerekkel érheted el a legnagyobb áttörést a hálószobában – hanem azzal, ha végre elsajátítod az igazi fesztelenséget!

Egyensúlyba hoz a testeddel

1/5 Egyensúlyba hoz a testeddel

Kezdőknek gyakran tanácsolják, hogy először irányított meditációra vállalkozzanak egy szakember társaságában, mivel fontos megtapasztalniuk, milyen érzés jelen lenni a saját testükben.

Először megdöbbentő lehet szembesülni vele, hogy a fizikai valód voltaképpen milyen csekély hányadának voltál eddig tudatában, és hogy a meditáció közben milyen furcsa élmény, amikor az ellazulás egy pontján olyan, mintha csak a fejed tartozna hozzád, a többi részed nem.

Márpedig a testtudat felébresztése, illetve megőrzése kulcsfontosságú a szexualitás szempontjából, mert ez a fajta jelenlét teszi a puszta érintést invitációvá a következőre.

A saját érzeteid figyelése és elfogadása hozzásegít, hogy minden eddiginél jobban élvezd az együttléteket.

Segít a pillanatban maradni

2/5 Segít a pillanatban maradni

A jó szex egyfajta „itt és most” élmény, amikor sem a múlt, sem pedig a jövő nem számít.

Út, amelynél a kiindulópont és a cél mellékes – a lényeg, hogy menj.

A huszonegyedik század teljesítmény- és célorientált társadalmában koránt sem magától értetődő mindez, éppen emiatt válhatott a szexualitás üres orgazmushajszává, ami félelmetes kudarclehetőségeket rejt.

Az elméd eleinte minduntalan próbálja majd megakadályozni, hogy csak a pillanatnak élj, ám némi meditációs gyakorlással megtanulod majd ezeket a gondolati mintákat figyelmen kívül hagyni.

Az erre szolgáló légzőgyakorlatok a hálószobában is jó szolgálatot tehetnek, majd meglátod!

Megtanít lélegezni

3/5 Megtanít lélegezni

Ha már szóba kerültek a légzőgyakorlatok: a szexuális izgalom egy pontján a légzés felületesebbé válik és felgyorsul, amit a test megfeszülése követ.

Gyakori panasz, hogy sokan az orgazmus közelségének ellenére sem jutnak el a csúcsra, pedig nagyon-nagyon szeretnék.

A kellemetlenség hátterében az áll, hogy a feszültség a gyönyör legfőbb ellensége.

El kell engedned a stresszt ahhoz, hogy az együttlét beteljesedjen!

Meditáció során rájössz, hogyan tudod felismerni és kordában tartani a szervezeted stresszreakcióját, így a kulcsfontosságú pillanatokban ellazulhatsz, amivel utat engedsz magadnak a gyönyörhöz.

Egymás után akár többször!

Elfogadod az érzést

4/5 Elfogadod az érzést

Az érzések és az érzetek főszerepet játszanak a testiségben.

A szexuális problémák egyik leggyakoribb oka, hogy a felek egyikének megszűnik az izgalmi állapot, amint valami extra gyönyört okoz neki – mert tudat alatt úgy véli, nem érdemli meg, így lelkiismeret-furdalása támad miatta.

Az is előfordulhat, hogy olyan ingerről van szó, mely bizonyos normák szerint „nem helyénvaló”, tehát például az illető neveltetése jelent akadályt az élvezetben.

A meditáció lényege, hogy kritikátlanul, ítéletalkotás nélkül szemléld a tested és a tudatod folyamatait.

Ennek köszönhetően minél régebb óta gyakorolsz, annál nagyobb eséllyel mész át a hídon, amelyen eddig épphogy csak elindulni mertél.

Ne sürgesd az eredményt!

5/5 Ne sürgesd az eredményt!

Mivel a meditáció és a jó szex lényege egyaránt az elengedés, ironikus, ha éppen a teljesítményvágy ösztönöz napi gyakorlásra – kezdő motivációnak azonban tökéletes, mivel hamarosan tapasztalni fogod a stresszoldásra vonatkozó előnyöket.

Hogy ezt az egészet mikor fogod tudni átültetni a hálószobába, csak rajtad múlik: van, akinél már néhány igazán mély és tartalmas meditáció is áttörést hoz, míg másoknál hosszú évek kitartó munkájára van szükség a javuláshoz.

A legfontosabb, hogy magáért az ellazulás élményéért meditálj, a többit pedig egyfajta járulékos haszonként kezeld.

Reméljük, mielőbb belevágsz, és végre megismered a saját tested!