Ezekért a dolgokért adnánk fel a szexet egy új kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,

Kutatások kimutatták, hogy az ezredfordulósok (vagyis a millennial generáció, ahogy angolul hívják) nem érdeklődik annyira a szex iránt, mint az idősebbek – mondhatni, sokkal kevesebbet szexelünk, mint a többi generáció. Nem meglepő, hogy egy még frissebb kutatás szerint elég sok minden van, amiért fel is adnánk teljesen a szeretkezést: ilyen például az online vásárlás. Tényleg.

A The Atlantic publikált nemrég egy olyan cikket, amiben azt állítja: a millennial, vagyis az ezredfordulós generáció sokkal kevesebbet szexel, mint a korábbiak: szexrecessziónak is nevezi a jelenséget, pedig a Tinder-generáció és a szexuális úton terjedő betegségek gyakorisága pont az ellenkezőjét engedné feltételezni. Mégis, statisztikák szerint azok, akik a kétezres évek környékén érték el a nagykorúságot, nem igazán foglalkoznak a szexszel.

A Max Borges Agency techcég arra volt kíváncsi, vajon a híresen keveset szexelő ezredfordulósok mi kedvéért adnák fel teljesen a szexet. Nagyon meglepő eredmények születtek, ami szépen bebizonyította, hogy tényleg nem foglalkozunk túl sokat a szeretkezéssel, és nincs igazán nagy szerepe az életünkben.

A cég több mint ezer ezredfordulós amerikait kérdezett meg, akik az elmúlt egy évben rendeltek valamit Amazonról, hogy vajon a szex, vagy az online vásárlás a fontosabb számukra.

44 százalékuk voksolt arra, hogy inkább nem szexelne egy évig, minthogy ugyanennyi ideig ne vásárolhasson Amazonról.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az USA-ban sokkal nagyobb népszerűsége van az online vásárlásnak, sokan például Amazonon keresztül szerzik be az élelmiszereket is, így egy kicsit érthető is, miért inkább a szexről mondanának le a kényelmesebb fiatalok. De nem ez volt az egyetlen dolog, aminél fontosabb számukra az Amazon: 77 százalékuk inkább nem inna egy évig alkoholt, minthogy le kelljen mondania a netes vásárlásról.

Ezekért a dolgokért adnánk fel a szexet egy új kutatás szerintKép forrása: pexels.com

Korábban hasonló eredmény született egy másik kutatásban is, csak akkor a szex és az utazás kapcsolatát vizsgálták: ekkor kiderült, hogy az ezredfordulósok szívesebben utaznának, mint szexelnének, és inkább az utóbbit adnák fel, ha választaniuk kellene

Ezek az eredmények tényleg jól mutatják, hogy egyre kevesebb szerepe van a szexnek az életünkben – persze azért más elméletben elgondolkodni arról, hogy egy évig valaki a vásárlást vagy a szeretkezést adja fel, és az is biztosan számít, hogy a válaszadók közül hányan voltak éppen kapcsolatban. De az biztos, hogy érdekes tendencia figyelhető meg a fiatalabb generációban: annak ellenére, hogy a Tinder és az internet miatt mindennél egyszerűbb felvenni a kapcsolatot a társainkkal, a szex nem játszik olyan fontos szerepet a mindennapjainkban.