5+1 dolog, ami akkor történik a testedben, ha nem szeretkezel egy darabig

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 dolog, ami akkor történik a testedben, ha nem szeretkezel egy darabig

Kép forrása: unsplash.com

Minden ember életében sor kerül olyan időszakra, amikor a nemi élete egy kissé a háttérbe szorul. Sok esetben ez akár éveket is jelenthet, így ha te magad is ilyen helyzetben vagy, valószínűleg gondolkodtál már azon, mit jelent ennek hiánya az egészségedre nézve. Előnye és hátránya egyaránt van!

A gyakori szex segít megerősíteni az immunrendszeredet és leküzdeni a betegségeket, azáltal, hogy ilyenkor endorfint termel a szervezeted.

Ez arra utal, hogy ha egyáltalán nem élsz nemi életet, gyakoribbá válhatnak a kisebb megbetegedések, mint például a nátha és a megfázás.

Korábban egy kutatás során derült ki, hogy azon emberek nyálában, akik többet szexelnek, magasabb mértékben van jelen egy bizonyos ellenanyag, ami a megfázásokkal képes felvenni a küzdelmet.

Gondoltad volna, hogy ha régóta nem szexeltél senkivel, azt odalent is megérzed, amikor legközelebb mégis sor kerül rá?

Ilyenkor a női testnek több időbe telik ráhangolódni az együttlétre, kevesebb nedvesség keletkezik, ami a szexet csak még inkább megnehezíti.

Arról nem is beszélve, hogy a menopauzához közeledve még fontosabb lenne a szex, hiszen nélküle a szövetek vékonyabbá válnak, és az együttlétek során fájdalmat, vérzést tapasztalhatsz.

Ezt a problémát egyébként megelőzheted például önkielégítéssel, ami segít a szöveteket egészségesen tartani, és javítja a vérkeringést is.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!