Ettől indulnak be igazán a nők egy kutatás szerint – Meg fogsz döbbeni az eredményen

Serestyén Sára
Írta: ,

Mi indít be minket, nőket? Egy izmos kar, egy kockás ing, a borosta... És még sorolhatnánk a rengeteg sztereotípiát, de ennél azért többről van szó. Egy több mint 600 kapcsolatban élő nő megkérdezésével zajló kutatás érdekes eredményekre jutott a témában.

Intimitás

Ez alatt nem azt értjük, hogy összebújtok, hanem hogy megosztjátok egymással az aktuális problémáitokat vagy azokat a dolgokat, amik foglalkoztatnak titeket. Hogy odafigyeltek és meghallgatjátok egymást. De természetesen ez a nőknél és a férfiaknál teljesen máshogy működik.

Míg a nők valóban az intimitást az egymásra való ráhangolódásnak fogják fel, egyfajta útnak a szexhez, addig a férfiak magát a szexet használják arra, hogy közelebb érezzék magukhoz a másikat. Persze, nyilván ez a párkapcsolatokra értendő és nem az egyéjszakás kalandokra.

A másik elfogadása

A Bridget Jones naplójában Mark Darcy mondja Bridgetnek, hogy úgy szereti, ahogy van. Nos, a nőknél ez egy elég fontos szempont. Fontos, hogy egy kapcsolatban elfogadjuk a másikat, a hibáival együtt. De nem csak ez lényeges, hanem az is, hogy belássuk, a másik fél egy önálló lény a kapcsolaton belül, akinek saját élete is van.

Dr. Karen Sims és Dr. Marta Meana 2010-es kutatásából az derül ki, hogy a nők nagy százalékban indultak be attól, ha párjuk nem teljes egészében volt megfejthető a számukra, és még hosszú idő után is találtak benne felfedezésre váró tulajdonságokat.

Tehát maga az a tény, hogy a párom nem teljesen az enyém, beindítja a két fél között a szexuális vágyat, mivel az ember alapjáraton úgy van programozva, hogy arra vágyik, amit nem kaphat meg.

A kutatók fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy ez a fajta elkülönülés nem tévesztendő össze azzal, amikor a párok elhidegülnek egymástól vagy az egyik fél kiszolgáltatottá válik. A kapcsolaton belüli izgalom fenntartásán a két félnek együttesen kell dolgoznia, tehát egyfajta intimitáson, közös megértésen kell alapulnia.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba