És te miért kerülöd a szexet? 3 ok, amiért a nők nem szívesen bújnak ágyba és a megoldások

Írta: ,

Megannyi oka lehet annak, ha nem szívesen – vagy legalábbis nem túl gyakran – bújsz össze a pároddal. Mégis, az alábbi okok közül ez a három a leggyakoribb. Most azt is eláruljuk, hogyan kerekedhetsz felül rajtuk!

1/6 Nem tartod elég intimnek a kapcsolatot

Ugyan nem vagyunk egyformák, általánosságban elmondhatjuk, hogy a nők sokkal inkább igénylik az intimitást, mint a férfiak. Nekik is szükségük van rá, de nem feltétlenül a hálószobában.

Ez a különbözőség sok kapcsolatban kiütközik, ha nem is rögtön, néhány év után általában megjelenik.

Mindez több kiváltó tényezőre visszavezethető, kezdve ott, hogy idővel természetesnek veszitek a másik társaságát, esetleg kicsit unalmassá válhat a szexuális életetek, és alábbhagy a romantika is.

Utóbbiaknak általában az az oka, hogy belesüppedtek a hétköznapokba, és nem csináltok semmi újat. Pedig a kapcsolat fejlődésért minden nap tenni kell!

2/6 Mit tehetsz?

Először is nyugodtan mondd el a párodnak, hogy kicsit több közös programra, romantikára vágysz, mert a férfiak sajnos csak nagyon ritkán értenek a célzásokból.

Nem kell azonnal nagy dolgokra gondolnia sem neki, sem neked – már az is tökéletes időtöltés, ha közösen ücsörögtök a kádban, vagy megisztok este a balkonon egy pohár bort.

És persze te is kezdeményezhetsz, nem kell mindig a másiktól várni a megoldást. Vegyél fürdőbelépőt, vagy mozijegyet, hívd el vacsorázni, vagy csak készíts be otthonra egy klassz filmet és némi rágcsálnivalót! Ha egyszer sikerült egymásra hangolódnotok, most is menni fog!

3/6 Eluralkodik rajtad a fáradtság

Manapság nem csak a nők, hanem úgy általában az emberek túlnyomó része rettentően fáradtnak vallja magát. Érthető: sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy boldogulni tudjunk.

Ráadásul a nőkre mostanság jóval több feladat hárul. Amellett, hogy vezetniük kell a háztartást, többnyire a gyermek körüli teendőket is nekik kell ellátniuk.

Mindezekhez természetesen hozzátartozik a szokásos munkakör, ami legalább napi 6-8 óra feladatvégzést jelent. Szóval nem csoda, ha egy nő úgy érzi, sosem tud pihenni és sosem ér feladatai végére. Ez hosszútávon oda vezethet, hogy az ágyban semmi mást nem akar csinálni, mint aludni.

4/6 Mit tehetsz?

Először is el kell fogadnod, hogy nem tudsz, de nem is kell mindent egyedül csinálnod. Minden szerető férfit rá lehet venni a segítségre, bár időnként kifejezetten kérni, utasítani kell őket.

Főleg, ha olyasmit vársz el, ami odáig a te feladataid közé tartozott.

Sok nő úgy érzi, hogy kevésbé lesz jó feleség, anya, ha néhány teendőt másra odáz, pedig szó sincs erről! Éppen ellenkezőleg, ha nem minden nap úgy esel be az ágyba, akkor sokkal türelmesebb, odaadóbb lehetsz, ami nem csak a mindennapokban, hanem a hálószobában is kamatozik.

Márpedig, ha valamivel, akkor ezzel az ígérettel igazán könnyű noszogatni a férfiakat!

Mert nem élvezed ugyanúgy Kép forrása: klublub/depositphotos.com

5/6 Mert nem élvezed ugyanúgy

Természetes, hogy a kezdeti fékezhetetlen vágyat idővel átveszi a rutin, ám ez nem minden esetben probléma, pláne nem a nők számára.

Ők ugyanis általában gyorsabban eljutnak a csúcsra akkor, amikor már ismerik a partnerüket, hiszen könnyebben felszabadulnak így a társaságában. El merik mondani, mit és hogyan szeretnek, mire vágynak.

Más kérdés, hogy néhány hónap, vagy év után azt érezheted, hogy semmi újdonságot nem tartogat számodra az ágybeli akrobatika, esetleg fájdalmat érzel, vagy azt tapasztalod, nem annyira figyelmes a párod. Így érthető, hogy nem vagy olyan lelkes, de szerencsére van megoldás.

6/6 Mit tehetsz?

Amennyiben fájdalmat érzel, feltétlenül menj el nőgyógyászhoz, hiszen a legtöbb kínos – de annál gyakoribb – problémát már szerencsére könnyű kezelni. A fájdalomérzet esetlegesen összeköthető azzal is, hogy a barátod nem elég figyelmes, és túl hamar vág bele a dolgok közepébe.

Nyugodtan mondd el neki, hogy lassítson, vagy vezesd rá arra, mit szeretnél! Az unalom ellen pedig annál könnyebb tenni, hiszen megannyi lehetőségetek van, és egész biztos, hogy nem próbáltatok ki még mindent.

Kezdve néhány régen bevetett póz felelevenítésével, az erotikus masszázson át, egészen a különféle segédeszközökig, igazán széles a skála. A lényeg, hogy olyasmit próbáljatok ki, amit mindketten élveztek, hiszen egy ilyen élmény sok-sok hónapra feldobhatja a szexuális életeteket.